Profesor de la o școală din municipiul Botoșani, acuzat că a agresat un elev!

Caz revoltător semnalat la o școală din municipiul Botoșani de părinții unui elev. Aceștia au depus o plângere la poliție și îl acuză pe unul dintre profesori că le-ar fi agresat copilul.

Profesor de la o școală din municipiul Botoșani, acuzat că a agresat un elev!

Incidentul reclamat de părinți a avut loc, luni, la Școala nr. 7 din municipiul Botoșani. Copilul, în vârstă de 13 ani, ar fi fost agresat în timpul orei de muzică de profesorul Alexandru Boatcă. Agresiunea ar fi fost una verbală, dar și fizică, profesorul  țipând atât de tare la elev încât s-au sesizat și celelalte cadre didactice care erau la ore și au ieșit să vadă ce se întâmplă.

Băiatul a povestit mamei ce i s-a întâmplat, aceasta făcând o plângere la poliție pe numele dascălului.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean confirmă că a fost depusă plângerea și au deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă, verificările fiind în acest moment în fază incipientă. 

Și la nivelul unității de învățământ a fost constituită o comisie de cercetare disciplinară.

"La nivelul unității de învățământ s-a constituit o comisie de cercetare disciplinară urmând ca în aceste zile să fie audiat profesorul în cauză, să dea declarații și alte cadre didactice martore la regretabilul eveniment, urmând să primim însțiințarea potrivit căreia școala a găsit o soluție în acest caz. Dacă se va impune, profesorul Boatcă va fi sancționat potrivit metodologiilor și legislației în vigoare", a declarat Ciprian Manolache, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani. 

Nu este pentru prima dată când profesorul Alexandru Boatcă se află în mijlocul unui astfel de scandal. 

În luna mai 2015 profesorul de muzică a fost sancționat de comisia de disciplină a unității de învățământ cu observație scrisă după ce mama unei fetițe de clasa a V-a a reclamat faptul că dascălul a agresat-o fizic pe copilă în timpul orei, de față cu ceilalți elevi. La acea vreme, Boatcă a recunoscut fapta și a spus că regretă cele petrecute.

Profesorul Alexandru Boatcă a fost cercetat discplinar și în anul 2012 după ce a venit la ore sub influența băuturilor alcoolice.

Citește și Profesor din Botoşani, sancţionat după ce a agresat o fetiţă în timpul orei!

Profesor botosanean, cercetat dupa ce a venit beat la ore!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
79

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
44

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
49

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...