Primăria Botoșani vrea reducerea burselor elevilor. Părinții au lansat o petiție publică pentru a bloca această inițiativă

Primăria Botoșani vrea reducerea burselor elevilor. Părinții au lansat o petiție publică pentru a bloca această inițiativă

Scandal pe bursele elevilor de la Botoșani. În urmă cu două săptămâni, consilierii locali au hotărât ca acestea să fie mărite, însă noua conducere a primăriei municipiului Botoșani spune că nu are bani, deci propune reducerea lor aproape de limita inițială.

Acestea sunt condițiile în care luni se va discuta în ședința extraordinară a Consiliului Local reducerea valorii burselor școlare în anul școlar 2020-2021.

În prezent, o bursă școlară de performanță acordată în municipiul Botoșani este de 300 de lei, iar primăria vrea să o facă de 200 de lei, o bursă școlară de merit este de 250 de lei, iar administrația vrea reducerea la 150 de lei, o bursă școlară de studiu este de 200 de lei iar primăria o vrea redusă la 130 de lei, în timp ce o bursă socială este de 300 de lei și se vrea reducerea la 120 de lei.

O parte din consilierii local s-au arătat foarte revoltați de propunerea liderilor administrației locale de la Botoșani, printre ei inspectorul general adjunct al Inspectoratului Școlar Botoșani, Ada Alexandrina Macovei, care a protestat public față de această inițiativă.

“Ce ziceau psd-iștii până pe 6 decembrie: "Siguranța unui trai mai bun"?! Pentru cine? Pentru ei! Iată încă o dovadă!

Pe 26 noiembrie am reușit majorarea substanțială a burselor pentru elevii din municipiul Botoșani, iar pe 11 decembrie, Primarul Cosmin Andrei revine cu un proiect de hotărâre pentru reducerea lor.

Spune că nu sunt bani!

"De unde bani?!" Simplu: de la transportul elevilor din tot acest an, când am avut învățământ online!

Moș Crăciun este și trebuie să rămână al copiilor, nu al primarului! Acesta este cadoul primarului pentru copiii din municipiul Botoșani: tăierea burselor?!

Pentru copii nu vreți să alocați bani, pentru că habar nu aveți, unii dintre voi, ce înseamnă un concurs, o olimpiadă, un examen adevărat, pentru că trăiți într-o lume paralelă, iar creșterea copiilor, îngrijirea și educarea ori sutele de ore de pregătire pentru copiii voștri vă costă puțin, din prea mult cât aveți - zeci de mii de lei pe lună, fără alte beneficii...

Dar oare știți valoarea a trei sute de lei, când ai un copil cu probleme?! Nu știți! Vă puteți imagina?! Nu puteți! Simțiți durerea unui părinte care vrea să își ajute copilul să performeze și nu are bani, sau pe cea a unui părinte care știe că există un tratament, dar nu și-l permite pentru copilul lui? Nu simțiți! N-aveți cum!

Și încă ceva: când vedeți un copil, vă întrebați vreodată dacă e sătul sau flămând, dacă are sau nu și alte haine decât cele de pe el, dacă se descurcă cu materialele pentru școală? Nu cred!

Astea sunt calități ale unor oameni buni, educați și inteligenți. Dar voi, mulți cu facultatea terminată la X si 0, într-o cameră... la vârsta de 30+, sunteți plini de bani, aveți putere de decizie...

Credeți că faceți ce vreți din banii publici, ai comunității, plătiți de fiecare dintre noi, ca taxe și impozite?! Eu nu cred!

FAC UN APEL PUBLIC: NU LĂSAȚI PSD-IȘTII SĂ TAIE BURSELE COPIILOR!”, a scris pe pagina sa de socializare inspectorul general adjunct al Inspectoratului Școlar Botoșani, Ada Alexandrina Macovei.

Alături de alți părinți care au copii în școlile din municipiul Botoșani, aceasta a inițiat o petiție on-line care poate fi semnată aici: Nu lăsăm PSD-iștii să taie bursele copiilor

 

Spune-ne opinia ta