Preşedintele SIP Botoşani: "S-a hotărât ca declanşarea oricăror acţiuni de protest..."

Preşedintele SIP Botoşani: "S-a hotărât ca declanşarea oricăror acţiuni de protest..."

Deşi există nemulţumiri vizavi de salarizare şi în rândul membrilor Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SIP), aceştia nu vor declanşa, deocamdată, vreo acţiune de protest.

Iuliana Nacu, preşedintele SIP Botoşani, susţine că în ultima perioadă au avut loc mai multe discuţii la nivel central cu conducerea Ministerului Educaţiei şi a Ministerului Muncii, primindu-se promisiuni că doleanţele cadrelor didactice îşi vor găsi rezolvare.

Potrivit liderului SIP, s-a primit o promisiune că se vor plăti în maxim două tranşe hotărârile judecătoreşti, dar vor fi prinse sume şi pentru acordarea voucherelor de vacanţă şi se vor face modificări vizavi de modul de calcul şi de plată a dobânzilor aferente hotărârilor judecătoreşti, precum şi la regulamentul cadru privind acordarea sporurilor în învăţământul preuniversitar.

“S-a hotărât ca declanşarea oricăror acţiuni de protest să se facă după apariţia Legii bugetului de stat pentru 2018, pentru că până atunci nu putem vedea dacă se ţin sau nu se ţin de promisiune vizavi de introducerea sumelor pentru hotărâri judecătoreşti, pentru vouchere, pentru alocaţii de hrană. Până la rectificarea bugetară din noiembrie nu avem cum spune că nu se ţin de cuvânt”, a precizat Iuliana Nacu.  

Neîncrezători în promisiunile celor de la Bucureşti, sindicaliştii de la Liga Sindicatelor din Învăţământ vor picheta, marţi, Instituţia Prefectului.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Controale ale Inspectoratului Şcolar în toate unităţile de învăţământ din judeţ

astăzi, 11:47
145

Toate unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Botoşani vor fi verificate în perioada următoare de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean, în cadru...

Protest al polițiștilor și angajaților Ambulanței în fața Prefecturii - FOTO

Luni, 23 Octombrie 2017
1558

Aproximativ 20 de sindicaliști de la Blocul Național Sindical, Filiala Județeană Botoșani, angajați ai Inspectoratului de Poliție Județean, ai Serviciului Județean de Ambulanță, Jandarmerie...

Sinistrații din blocul de pe Primăverii vor putea reveni în locuințe după verificarea utilităților

Luni, 23 Octombrie 2017
891

Sinistrații din blocul de pe strada Primăverii, din municipiul Botoșani, afectați de explozia de la jumătatea lunii septembrie, se vor putea întoarce în locuințe doar după ce se va ...