Preşedintele SIP Botoşani: "S-a hotărât ca declanşarea oricăror acţiuni de protest..."

Preşedintele SIP Botoşani: "S-a hotărât ca declanşarea oricăror acţiuni de protest..."

Deşi există nemulţumiri vizavi de salarizare şi în rândul membrilor Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SIP), aceştia nu vor declanşa, deocamdată, vreo acţiune de protest.

Iuliana Nacu, preşedintele SIP Botoşani, susţine că în ultima perioadă au avut loc mai multe discuţii la nivel central cu conducerea Ministerului Educaţiei şi a Ministerului Muncii, primindu-se promisiuni că doleanţele cadrelor didactice îşi vor găsi rezolvare.

Potrivit liderului SIP, s-a primit o promisiune că se vor plăti în maxim două tranşe hotărârile judecătoreşti, dar vor fi prinse sume şi pentru acordarea voucherelor de vacanţă şi se vor face modificări vizavi de modul de calcul şi de plată a dobânzilor aferente hotărârilor judecătoreşti, precum şi la regulamentul cadru privind acordarea sporurilor în învăţământul preuniversitar.

“S-a hotărât ca declanşarea oricăror acţiuni de protest să se facă după apariţia Legii bugetului de stat pentru 2018, pentru că până atunci nu putem vedea dacă se ţin sau nu se ţin de promisiune vizavi de introducerea sumelor pentru hotărâri judecătoreşti, pentru vouchere, pentru alocaţii de hrană. Până la rectificarea bugetară din noiembrie nu avem cum spune că nu se ţin de cuvânt”, a precizat Iuliana Nacu.  

Neîncrezători în promisiunile celor de la Bucureşti, sindicaliştii de la Liga Sindicatelor din Învăţământ vor picheta, marţi, Instituţia Prefectului.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Primarul Cătălin Flutur: "Este nedrept să nu avem bani pentru funcţionarea oraşului"

Joi, 14 Decembrie 2017
664

Flutur s-a alăturat demersului Asociaţiilor Municipiilor din România, care au atras atenţia printr-un memoriu asupra impactului devastator pe care îl va aduce această reducere asupra b...

Ample acţiuni anunţate de poliţiştii botoşăneni în tot judeţul!

Joi, 14 Decembrie 2017
732

De asemenea, vor fi organizate acţiuni pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă, a evaziunii fiscale şi a altor fapte care aduc prejudicii patrimoniului public şi privat, prec...

Se pregăteşte SCUMPIREA gigacaloriei plătită de populaţie către Modern Calor! Care este propunerea!

Joi, 14 Decembrie 2017
456

Pe lângă faptul că se va acorda subvenţie doar pentru persoanele vulnerabile care sunt racordate la sistemul centralizat, se pregăteşte majorarea preţului gigacaloriei plătit de populaţie pen...