Preşedintele SIP Botoşani: "S-a hotărât ca declanşarea oricăror acţiuni de protest..."

Preşedintele SIP Botoşani: "S-a hotărât ca declanşarea oricăror acţiuni de protest..."

Deşi există nemulţumiri vizavi de salarizare şi în rândul membrilor Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SIP), aceştia nu vor declanşa, deocamdată, vreo acţiune de protest.

Iuliana Nacu, preşedintele SIP Botoşani, susţine că în ultima perioadă au avut loc mai multe discuţii la nivel central cu conducerea Ministerului Educaţiei şi a Ministerului Muncii, primindu-se promisiuni că doleanţele cadrelor didactice îşi vor găsi rezolvare.

Potrivit liderului SIP, s-a primit o promisiune că se vor plăti în maxim două tranşe hotărârile judecătoreşti, dar vor fi prinse sume şi pentru acordarea voucherelor de vacanţă şi se vor face modificări vizavi de modul de calcul şi de plată a dobânzilor aferente hotărârilor judecătoreşti, precum şi la regulamentul cadru privind acordarea sporurilor în învăţământul preuniversitar.

“S-a hotărât ca declanşarea oricăror acţiuni de protest să se facă după apariţia Legii bugetului de stat pentru 2018, pentru că până atunci nu putem vedea dacă se ţin sau nu se ţin de promisiune vizavi de introducerea sumelor pentru hotărâri judecătoreşti, pentru vouchere, pentru alocaţii de hrană. Până la rectificarea bugetară din noiembrie nu avem cum spune că nu se ţin de cuvânt”, a precizat Iuliana Nacu.  

Neîncrezători în promisiunile celor de la Bucureşti, sindicaliştii de la Liga Sindicatelor din Învăţământ vor picheta, marţi, Instituţia Prefectului.

 

 

Spune-ne opinia ta