Președintele Federației Asociațiilor de Părinți: Introducerea testelor grilă la română și matematică, la BAC și Evaluare Națională, este o măsură bună!

Președintele Federației Asociațiilor de Părinți: Introducerea testelor grilă la română și matematică, la BAC și Evaluare Națională, este o măsură bună!

​Iulian Cristache, președintele Federației Asociațiilor de Părinți, susține că introducerea testelor grilă la română și matematică, la examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională, este o măsură bună, care a fost însă asumată "în totalitate" de Ministerul Educației. 

"După părerea noastră este o masură bună având în vedere rezultatele de la contestații. Ministerul Educatței nu a încălcat nicio lege. Si-a asumat însa în totalitate această decizie fără să includă în grupul de lucru sau la nivel de comisie tehnică reprezentanții părinților și elevilor, cu toate că după finalul Evaluării Naționale și a Bacalaureatului de anul acesta a avut loc o discuție cu noi în acest sens", a declarat Iulian Cristache pentru HotNews. 

Reprezentanții părinților au avut astăzi o întâlnire cu oficialii de la Ministerul Educației. Subiectele la matematică și la română la Bacalaureat și Evaluare Națională 2019 vor conține într-un procent de 40% teste grilă, a confirmat pentru HotNews, Marian Șuță, șeful Centrului Național de Evaluare și Examinare (CNEE). Până acum testele grilă erau folosite la examenele de bacalaureat la geografie și la disciplinele socio-umane.  

Modelele de subiecte vor fi publicate joi, 1 noiembrie. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
10

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
146

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58
46

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...