Premiul II pentru Botoşani, la Concursul naţional "Parteneriat educațional – prezent şi perspective"

Premiul II pentru Botoşani, la Concursul naţional "Parteneriat educațional – prezent şi perspective"

În perioada 8-11 iunie 2017, s-a desfăşurat la Sulina, în județul Tulcea, Concursul Naţional de Proiecte ale Consiliilor Elevilor „Parteneriat în educație, prezent şi perspective”, ajuns în acest an la cea de-a  XVII-a ediție. Activitate este inclusă în Calendarul Activităţilor Educative Naţionale 2017, reunind reprezentanţii consiliilor judeţene ale elevilor din 33 de județe din ţară, care au prezentat şi susţinut în faţa juriului 37 de proiecte, cele mai reprezentative implementate în ultimul an.

Analog edițiilor anterioare, la eveniment au participat reprezentanții elevilor și reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale , precum Inspector general prof. dr. Daniela Călugăru și prof. Cătălina Ghendea, dar și inspectori educativi și directori ai Palatelor Copiilor din țară.

Inițiativa organizării unui eveniment național dedicat parteneriatului în educație aparține școlii tulcene, dorind să atragă atenția asupra unei realități: necesitatea educării elevilor în spirit european. Proiectul reușește să întărească convingerea că rolul Consiliului Elevilor crește în ceea ce privește dezvoltarea elevilor în spiritul echipei și colaborării deschise, factori esențiali în educație.

Și în acest an, județul Botoșani a fost reprezentat cu succes. Cezara Mîndrescu, președinte al Consiliului Județean al Elevilor din Botoșani, elevă la Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi, a prezentat în fața comisiei proiectul “Sănătate prin Mișcare”, proiect ce a avut drept scop promovarea unui stil de viață sănătos şi fortificarea organismului prin intermediul activităţilor sportive. Eleva a fost însoţită  de doamna Inspector școlar pentru educație permanentă și activități extrașcolare, prof. Otiliea Sandu, ISJ Botoşani.

Meritele nu au întârziat să apară, aceasta aducând în județul nostru un merituos premiu II, alături de multe laude și aprecieri. (Comunicat de presa)




 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
250

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
306

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
437

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...