Premiu național eTwinning la Botoșani! FOTO

Premiu național eTwinning la Botoșani! FOTO

Proiectul "Poveștile copilăriei mele", derulat pe platforma eTwinning a obținut Premiul al II-lea la ceremonia de acordare a Premiilor naționale eTwinning, care a avut loc la București.

eTwinning România a reunit aproximativ 70 de participanți: cadre didactice, reprezentanț ai Ministerului Educației Naționale, ISMB, ai ANPCDEFP și ai ISE.

Proiectul a reunit nouă cadre didactice din mai multe județe, dar și din Moldova de peste Prut, fondatori fiind prof. Daniela Orășanu- Școala Gimnazială Nr.7 Botoșani și prof. Elena Eni, Școala grădiniță nr.152 "Pas cu Pas" Chișinău, Republica Moldova. Premiul a fost obținut la secțiunea Implicarea elevilor și a fost o dovadă a participării active a tuturor membrilor în proiect. 

"Copilăria este o lume de miracole şi de uimire a creaţiei scăldată în lumină, ieşind din întuneric, nespus de nouă şi proaspătă, şi uluitoare". (Eugen Ionescu) Copilăria este un tărâm magic. Nu ştim când şi unde începe şi nu ştim când şi unde se termină. Ne trezim doar că nu mai suntem copii, că am ieşit din copilărie, uneori fără să o fi trăit pe deplin... Copilăria e o poveste, o poveste de vis, care se întâmplă în fiecare zi, pretutindeni și nicăieri. Povestea pare a fi fără sfârșit, pentru că timpul nu stă, și pentru că mereu suntem alții. Alte personaje, alte lumi, alte întâmplări... Cred că ea, copilăria este un amalgam de trăiri inocente, un drum tacit și neînțeles, o punte spre maturitate. Poveștile ei sunt unice, povești cu copii, despre copii… Scopul proiectului a fost acela de a desfășura activități atractive în mediul online, de a citi poveștile copilăriei și apoi de a le prezenta , sub diverse forme, tocmai pentru ca și alții să le cunoască. Ca și obiective, am urmărit: întărirea relaţiilor de colaborare şi prietenie dintre elevi; elaborarea produselor autentice care dezvoltă spiritual inventiv şi creativitatea (măști ale personajelor din povești, cărți poștale, cartea cu poveste); îmbogățirea competențelor de lectură, scris și prezentare a unei piese prin intermediul jocului de rol; dezvoltarea competențelor digitale; implicarea activă a elevilor în activităţile desfăşurate; dezvoltarea aptitudinilor creative; diseminarea exemplelor de bună practică privind educaţia copiilor; promovarea imaginii unităţii şcolare aplicante a acestui proiect.

Activitățile au fost variate, centrate pe nevoile copiilor, am utilizat instrumente digitale moderne, cum ar fi: Twin Space, email, chat, facebook, sharalike, animoto, calameo, kizoa, padlet, Smilebox. Dintre acestea amintim doar câteva: Clubul de lectură- poveștile copilăriei copilului modern- dezbatere, postere, metode diverse de abordare a poveștilor ; „Invitaţie la carnaval”! Pe 23 aprilie, Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii -organizarea unui carnaval cu prezentarea unor măşti din poveştile studiate. Realizarea unui filmuleț ; Biblioteca vie- alternativă a metodei tradiționale, elevii  sunt cărți vii, ei povestesc conținutul cărții lor, copilului care o împrumută- metodă a educației nonformale; ,Poveştile copilăriei mele”- Expoziţie cu lucrări plastice realizate în tehnici diverse pe tema propusă; Salata de povești (personaje din mai multe povești într-o creație proprie); Copilarie -Fereastra spre lumina (povestire digitala); "Copilaria in 100 de zile de școală” -poveste digitală.

Evaluarea a constat în elaborarea unei cărți electronice în care se regăsesc produsele copiilor participanți la proiect. Efortul nostru a fost răsplătit, prin acordarea acestui premiu, care ne onorează. Efortul copiilor și al cadrelor didactice a fost răsplătit cu diplome și obiecte care conțin sigla eTwinning. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Loc de dat cu… EPIGRAMA! (II)

Duminică, 19 August 2018
200

Despre marele comedian Gheorghe Timică (Dumitru Georgescu pe numele său de la naştere) se spune că, aflat pe scenă,  era de un haz extraordinar.  În viaţa particulară, îns...

GELLU DORIAN: Personaje în căutarea unui Caragiale

Duminică, 19 August 2018
156

Prestigiul şi locul lui I.L. Caragiale, pe care le ocupă în istoria literaturii române, sunt bine-meritate. Asta ne-ar mai lipsi, să căutăm noduri în papură unde este evident c...

Mark Twain – "Autobiografie"

Marţi, 14 August 2018
529

În ceea ce priveşte autobiografiile, sunt de acord cu Mark Twain: "Autobiografia convenţională a fost, în toate timpurile, o fereastră deschisă. Autorul şade acolo şi-i priveş...