Premiu important pentru Colegiul Național "Mihai Eminescu" Botoșani!

Premiu important pentru Colegiul Național "Mihai Eminescu" Botoșani!

În data de 21 noiembrie 2018 a avut loc a X-a ediție a Galei Edumanager, unde au fost premiate cele mai performante proiecte din învățământul preuniversitar și superior.

Gala Edumanager a fost precedată de Conferința Naționala Management Modern în Educație, la care au participat peste 100 de lideri ai instituțiilor de învățământ din România, cu speakeri recunoscuți din domeniul academic.

Colegiul Național "Mihai Eminescu" Botoșani a primit Diploma de Excelență pentru proiectul “SMART PHONES FOR SMARTER STUDENTS”, la categoria Lecții digitale, pentru că se înscrie pe deplin în dimensiunea tehnologiei moderne, cu impact mai mult decât provocator asupra generatiei de tineri din zilele noastre. Premiul a fost înmânat de către Mihnea Costoiu, fost ministru al Educației, doamnei director Cristina Chiriac, care a înscris în aceasta competiție și alte 3 proiecte lăudabile, realizate de elevii și profesorii școlii.

Proiectul “SMART PHONES FOR SMARTER STUDENTS” s-a născut dintr-o colaborare mai veche cu conducerea școlii Winsen Gymnasium, Germania și mai are parteneri  școli din Spania, Portugalia și Austria.

Sunt implicați 20 de elevi din fiecare țară participantă, iar scopul proiectului îl reprezintă integrarea oportunităților oferite de telefoanele mobile în viata școlară. Tinerii de astăzi sunt definiți  de tehnologiile pe care le utilizează. Majoritatea elevilor dețin telefoane performante, însă, împreună descoperim și alte funcții de utilizare a acestora,eficiente în procesul educativ modern, raportat la standarde  europene ridicate, transmit reprezentanții liceului botoșănean.

Astfel, metoda BYOD-Bring Your Own Device-prinde din ce în ce mai mult contur în formarea personală și profesională a elevilor, depășind, în același timp, aplicații și  bariere temporale, lingvistice și geografice. Membrii echipei de proiect sunt: Loredana Ciobanu, Popescu Marilena, Acatincăi Robert, Cristina Chiriac.

“Suntem onorați de acordarea acestui premiu,dat fiind faptul că participăm pentru prima data la Gala Edumanager, dar și motivați să venim și anul viitor cu noi provocări. Interacțiunea cu tehnologia modernă trebuie să schimbe procesele tradiționale ale sistemului educativ și să genereze noi abordări ale performanței școlare, iar proiectul nostru, “SMART PHONES FOR SMARTER STUDENTS”, convinge în acest sens”, a declarat directorul Colegiului Național “Mihai Eminescu”, prof. Cristina Chiriac.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Hermannstadt - FC Botoşani, astăzi de la ora 17:30

astăzi, 14:03
26

FC Hermannstadt şi FC Botoşani se întâlnesc astăzi în etapa a cincea a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Hermannstadt!Gazdele sunt lideri &i...

Contabila născută în Botoșani pasionată de fotbal, care luptă în competiția pentru ”1 milion”! (Foto)

astăzi, 14:02
66

Se numără printre cei 50 de concurenți de la „Insula de 1 milion” pentru că își dorește de mult timp să apară într-o emisiune televizată. Aceasta luptă pentru fiul ș...

Sancțiuni de 9.000 de lei pentru apelare nejustificată sau abuzivă la 112!

astăzi, 13:29
26

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 3 acțiuni punctuale, în cadrul planului BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jandarmii și ...