Premieră în România: UMF Târgu Mureş, condusă de un botoșănean, deschide filială la Hamburg!

Premieră în România: UMF Târgu Mureş, condusă de un botoșănean, deschide filială la Hamburg!

Rectorul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie Târgu Mureş, profesor universitar doctor Leonard Azamfirei, a anunţat că prin deschiderea liniei în limba engleză de la Hamburg, în Germania, începând cu anul universitar 2019-2020, fapt ce reprezintă o premieră pentru România, UMFST va ajunge la peste 11.000 de studenţi, scrie Agerpres. 

"În cursul anului 2018 s-a obţinut, la nivelul Facultăţii de Medicină, autorizarea provizorie a Programului de studii Medicină în limba engleză - extensia Hamburg, care reprezintă o premieră pentru învăţământul superior din România. (...) Oferta educaţională pentru programele de studii universitare de licenţă s-a extins prin autorizarea, în anul 2018, a două programe de studii, Medicină, Limba engleză (Hamburg), organizat de Facultatea de Medicină şi Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar, organizat de Facultatea de Economie şi Drept în comun cu Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic. (...) Prin finalizarea procedurilor administrative de înfiinţare a filialei din Hamburg a UMFST - programul de Medicină în limba engleză - vom avea 150 de locuri, din care s-au ocupat deja 35 de locuri. În final vom avea peste 11.000 de studenţi", a arătat rectorul UMFST.

Leonard Azamfirei a arătat că, în urma finalizării procesului de autorizare ARACIS, şi a celorlalte demersuri administrative specifice statului german, începând cu anul universitar 2019/2020 va funcţiona la Hamburg o extensie a universităţii, unde vor fi şcolarizaţi la programul Medicină, anual, 150 de studenţi, în limba engleză, într-un campus modern, la standarde occidentale, cu profesori şi după o curriculă a UMFST Târgu Mureş.

"Este un proiect unic la nivel naţional, care are încă resurse de dezvoltare suplimentară şi care aşază universitatea şi oraşul Târgu Mureş într-o poziţie de maximă vizibilitate la nivel internaţional", a declarat rectorul UMFST Târgu Mureş.

Rectorul Leonard Azamfirei a arătat că anul 2018 a fost marcat de decizia de unificare a celor două universităţi, Universitatea de Medicină şi Farmacie şi Universitatea 'Petru Maior', iar astfel s-a ajuns la aproape 11.000 de studenţi, cu 35 programe de studii la nivel de licenţă, în cele 6 facultăţi, cu 33 programe de masterat şi 7 domenii de doctorat, plus la creşterea, de peste 5 ori, a locurilor la Medicină Militară. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Armata a reușit să ocupe doar jumătate dintre locurile scoase la concurs: Proba fizică, cea mai dificilă!

astăzi, 08:35
13

Ministerul Apărării Naționale a publicat datele primei serii de recrutare-selecție a soldaților profesioniști în Armata României din acest an și 60% dintre posturile scoase la concu...

Iftime este recunoscător: ”M-a salvat Mailat, minunea asta de copil!” / ”Cu Andone și cu echipa asta mă luptam la orice loc!”

astăzi, 08:08
225

FC Botoșani a trecut de Dinamo, scor 2-1, după un meci nebun. Prima repriză a durat mai bine de o oră, iar în ea Dinamo și-a dat un autogol, a marcat de două ori, dar doar o reușită a fo...

Viața cruntă a unei bunici din Botoșani: ”Oamenii bolnavi nu merită să fie umiliți astfel!” (Foto)

astăzi, 07:42
514

Bătrâna are nevoie de alimente, scutece cu scai mărimea L, produse de igienă (mai ales șervețele umede), haine lejere din bumbac XL (mai ales pantaloni), un pat medical electric sau orice p...