Premieră! Elev de la un colegiu botoșănean, propus pentru titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Botoșani

Premieră! Elev de la un colegiu botoșănean, propus pentru titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Botoșani

Rezultatele remarcabile pe care le-a obținut la competițiile interne și internaționale la care a participat de-a lungul anilor îi vor aduce elevului Ștefan Răzvan Bălăucă, de la Colegiul Național "Mihai Eminescu", titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Botoșani. 

Propunerea de acordare a acestei distincții a venit din partea primarului Cătălin Flutur și va fi supusă aprobării în ședința de Consiliu Local de joi. 

"Propunerea adusă pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local este o premieră având în vedere că se referă la acordarea unei distincții onorifice unui tânăr care, deși încă nu a atins majoratul, are toate atu-urile să fie considerat un om împlinit, așa cum doar o persoană matură se poate considera. Ar fi de prisos să înșiruim toate medaliile și diplomele obținute de admirabilul elev Ștefan Răzvan Bălăucă, ajuns în acest an în ultima clasă de liceu. Putem spune că încă din clasele primare și gimanziale a devenit un obișnuit al podiumurilor premianților, diplomele, medaliile, premiile înmulțindu-se necontenit", se arată în proiectul de hotărâre de Consiliu Local.

Elevul botoșănean a fost selectat în ultimii ani pentru loturile lărgite ale echipelor Romaniei la etapele internaționale, la Olimpiadele de matematică, fizică și științele pământului.

Anul acesta a obținut medalia de bronz la Olimpiada Internațională de Lingvistică, desfășurată la Dublin, și medalia de aur la Olimpiada Internațională interdisciplinară Științele pământului, de la Nisa, Franța.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Primarul Cătălin Flutur: "Este nedrept să nu avem bani pentru funcţionarea oraşului"

Joi, 14 Decembrie 2017
620

Flutur s-a alăturat demersului Asociaţiilor Municipiilor din România, care au atras atenţia printr-un memoriu asupra impactului devastator pe care îl va aduce această reducere asupra b...

Ample acţiuni anunţate de poliţiştii botoşăneni în tot judeţul!

Joi, 14 Decembrie 2017
700

De asemenea, vor fi organizate acţiuni pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă, a evaziunii fiscale şi a altor fapte care aduc prejudicii patrimoniului public şi privat, prec...

Se pregăteşte SCUMPIREA gigacaloriei plătită de populaţie către Modern Calor! Care este propunerea!

Joi, 14 Decembrie 2017
429

Pe lângă faptul că se va acorda subvenţie doar pentru persoanele vulnerabile care sunt racordate la sistemul centralizat, se pregăteşte majorarea preţului gigacaloriei plătit de populaţie pen...