Premieră! Elev de la un colegiu botoșănean, propus pentru titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Botoșani

Premieră! Elev de la un colegiu botoșănean, propus pentru titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Botoșani

Rezultatele remarcabile pe care le-a obținut la competițiile interne și internaționale la care a participat de-a lungul anilor îi vor aduce elevului Ștefan Răzvan Bălăucă, de la Colegiul Național "Mihai Eminescu", titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Botoșani. 

Propunerea de acordare a acestei distincții a venit din partea primarului Cătălin Flutur și va fi supusă aprobării în ședința de Consiliu Local de joi. 

"Propunerea adusă pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local este o premieră având în vedere că se referă la acordarea unei distincții onorifice unui tânăr care, deși încă nu a atins majoratul, are toate atu-urile să fie considerat un om împlinit, așa cum doar o persoană matură se poate considera. Ar fi de prisos să înșiruim toate medaliile și diplomele obținute de admirabilul elev Ștefan Răzvan Bălăucă, ajuns în acest an în ultima clasă de liceu. Putem spune că încă din clasele primare și gimanziale a devenit un obișnuit al podiumurilor premianților, diplomele, medaliile, premiile înmulțindu-se necontenit", se arată în proiectul de hotărâre de Consiliu Local.

Elevul botoșănean a fost selectat în ultimii ani pentru loturile lărgite ale echipelor Romaniei la etapele internaționale, la Olimpiadele de matematică, fizică și științele pământului.

Anul acesta a obținut medalia de bronz la Olimpiada Internațională de Lingvistică, desfășurată la Dublin, și medalia de aur la Olimpiada Internațională interdisciplinară Științele pământului, de la Nisa, Franța.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene. Unde se va interveni!

Luni, 5 Februarie 2018
1445

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a transmis către Consiliul Judeţean o situaţie cu lucrările de întreţinere şi reparaţii ce vor fi făcute anul acesta pe tronsoanele de dr...

Modificări în grupul PNL din Consiliul Judeţean

Luni, 5 Februarie 2018
732

Doi consilieri judeţeni aleşi pe listele PNL, în urma scrutinului din 2016, renunţă la mandatele din Consiliului Judeţean, locul acestora urmând a fi luat de supleanţi.Unul dintr...

Consilier local, nemulţumit de funcţionarea iluminatului public din Botoşani: "Suntem defazaţi"

Duminică, 4 Februarie 2018
498

Iluminatul public în municipiul Botoşani este o problemă readusă frecvent în discuţie în cadrul sedinţelor de Consiliu Local.  Aşa s-a întâmplat şi la ultima ...