Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, la căpătâiul unui mare profesor născut în Botoșani!

​S-a născut la 15 martie 1947 în satul Pleşani, comuna Călăraşi, judeţul Botoşani, într-o frumoasă familie cu cinci copii. "Domnul profesor, prin viaţa dumnealui, prin delicateţea şi dragostea pentru frumos, a încercat să devină el însuşi frumos şi să oglindească frumosul în sufletul său. Şi cred că a reuşit!"

Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, la căpătâiul unui mare profesor născut în Botoșani!

Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, a oficiat în seara zilei de miercuri, 16 mai 2018, slujba Parastasului la căpătâiul profesorului bârlădean Didu Clapon, membru onorific al Adunării eparhiale a Episcopiei Huşilor.

În cuvântul adresat rudelor şi celor prezenţi, Preasfinţia Sa a remarcat starea de frumuseţe sufletească ce l-a caracterizat pe profesorul Didu Clapon:

„Domnul profesor, prin viaţa dumnealui, prin delicateţea şi dragostea pentru frumos, a încercat să devină el însuşi frumos şi să oglindească frumosul în sufletul său. Şi cred că a reuşit! Întotdeauna avea această năzuinţă pentru frumos, iar noi, când slujim frumosul, Îl slujim pe Dumnezeu, pentru că El este Frumuseţea absolută. Sunt convins că domnul profesor a plecat la Domnul cu un proiect în suflet: a fost membru în adunarea noastră eparhială în mai multe mandate şi chiar înainte de a pleca la Domnul a fost propus să devină membru onorific al acestui for. Şi pentru că intenţionăm să organizăm ceva pentru copilaşi pe 1 iunie, dumnealui era foarte entuziasmat. Dorea să ofere creta pentru colorat şi să-i înveţe pe copii cum să deseneze. Era atât de entuziasmat, spunând că se va ocupa el de ei! Cu alte cuvinte, sufletul domnului profesor a plecat cu gândul la copilaşi, la nevinovăţie, la candoare".

Slujba de înmormântare a profesorului Clapon a fost oficiată pe 17 mai, după Sfânta Liturghie.

Unul dintre cei mai iubiţi profesori din Bârlad, Didu Clapon, s-a mutat la cele veşnice în după-amiaza zilei de 14 mai 2018.

Potrivit Ziarul Lumina, s-a născut la 15 martie 1947 în satul Pleşani, comuna Călăraşi, judeţul Botoşani, într-o frumoasă familie cu cinci copii. A spijinit şi susţinut activitatea din cadrul Centrului educaţional Cetatea Sfântului Voievod Ştefan cel Mare, care funcţionează în cadrul Parohiei Învierea Domnului şi Sfânta Ecaterina din Bârlad, numărându-se între membrii fondatori.

A sprijinit Biserica cu toată priceperea şi dăruirea, fiind membru, ani la rând, în Adunarea eparhială a Episcopiei Huşilor, precum şi membru în Adunarea Naţională Bisericească. La nivelul Protopopiatului Bârlad, în ultimii opt ani, a fost membru în comisiile de evaluare a concursurilor organizate de Patriarhia Română, pentru secţiunea artistică: desen, pictură ori grafică. A fost un model de pedagog, creştin şi om pentru toţi cei care l-au cunoscut!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii dintr-un oraș din Botoșani și-au dat „întâlnire” cu jandarmii!

astăzi, 15:54
36

Elevii de la Liceul „Dimitrie Cantemir" din Darabani au participat, marți dimineață, la o activitate preventivă desfășurată de jandarmii botoșăneni.Discuțiile cu liceenii s-au...

Candidații pentru funcțiile de primar și consilieri locali în comuna Mihai Eminescu și-au depus candidaturile!

astăzi, 15:31
153

Verginel Gireadă, candidatul din partea Partidului Social Democrat (PSD) – Filiala Botoșani pentru funcția de primar al comunei Mihai Eminescu, și-a depus candidatura la Biroul Electoral de ...

Copil de trei ani rămas blocat în apartament. Bunica a chemat urgent pompierii! (Foto)

astăzi, 14:50
283

Într-o clipă de neatenție, un copil de trei ani, din municipiul Dorohoi, a rămas blocat într-un apartament situat la etajul IV. La fața locului au ajuns, în cel mai scur...