Pop: Lucrarile la Bac si Evaluarea Nationala vor fi corectate de acasa, pe calculator!

Pop: Lucrarile la Bac si Evaluarea Nationala vor fi corectate de acasa, pe calculator!

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a declarat, marti, la Alba Iulia, ca toate documentele pentru gradatiile de merit, Bacalaureat si Evaluare Nationala vor fi digitalizate, iar lucrarile se vor corecta, in viitor, de pe calculator.

Intrebat intr-o conferinta de presa, la Universitatea "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia, ce face Ministerul Educatiei pentru debirocratizarea invatamantului, ministrul Pop a promis ca excesul de zel al unor angajati va disparea.

"Continuam procesul acesta de a elimina orice chestiune suplimentara pusa de un director sau un inspector (...) Excesul de zel al unor angajati din sistemul de invatamant va disparea, va asigur de lucrul acesta. Deja de astazi incepem si evaluarea inspectoratelor scolare, avem foarte multe semnale in care unii colegi de-ai nostri fac exces de zel cerand hartii si parahartii. Vom informatiza si digitaliza foarte mult. Vom digitaliza concursul pentru gradatiile de merit. In sensul in care toate dosarele pentru gradatiile de merit vor fi scanate si urcate pe platforma, nu copy-xerox. Toate documentele pe care le vor incarca cei care candideaza la concursul pentru gradatii de merit pot fi folosite de inspectori sau directori in actul de verificare, lucrul acesta reducand foarte mult birocratia", a declarat Liviu Pop.

Mai mult, Liviu Pop a spus ca si lucrarile vor fi corectate acasa de evaluatori care nu trebuie sa stea in unitatea scolara:

"Toate documentele pentru gradatiile de merit vor fi digitalizate. Toate documentele pentru Evaluarea Nationala si examenul de Bacalaureat vor fi digitalizate. Lucrarile se vor corecta de pe calculator, de evaluatorul care va sta acasa, la centrul de corectura sau la scoala daca acasa nu are calculator".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

O romanca, declarata cea mai nepoliticoasa politista din Marea Britanie. "Este o conspiratie rasista impotriva mea"

astăzi, 21:45
281

Nascuta in Romania, este ofiter de politie in Wolverhampton din 2009. Ea s-a adresat instantei dupa ce a picat evaluarile pentru conducerea autoturismului, acuzandu-i pe instructori de rasism.Poli...

IMPORTANT! Ce trebuie sa stie orice parinte despre corpii straini auriculari!

astăzi, 21:17
74

Este relativ frecventa introducerea corpilor straini in ureche de catre copii. Diferite obiecte incluzand vata, pietre, hartie, jucarii, chiar si materii biologice sunt descoperite precum insecte sau ...

Întâlnire cu organizațiile neguvernamentale, la Prefectura Botoșani

astăzi, 21:07
77

Marți, 23 ianuarie, în sala Stefan Luchian de la Prefectura Botoșani a avut loc o întâlnire  cu organizațiile neguvernamentale din Botoșani. În cadrul şedinţei a fos...