Pop: Lucrarile la Bac si Evaluarea Nationala vor fi corectate de acasa, pe calculator!

Pop: Lucrarile la Bac si Evaluarea Nationala vor fi corectate de acasa, pe calculator!

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a declarat, marti, la Alba Iulia, ca toate documentele pentru gradatiile de merit, Bacalaureat si Evaluare Nationala vor fi digitalizate, iar lucrarile se vor corecta, in viitor, de pe calculator.

Intrebat intr-o conferinta de presa, la Universitatea "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia, ce face Ministerul Educatiei pentru debirocratizarea invatamantului, ministrul Pop a promis ca excesul de zel al unor angajati va disparea.

"Continuam procesul acesta de a elimina orice chestiune suplimentara pusa de un director sau un inspector (...) Excesul de zel al unor angajati din sistemul de invatamant va disparea, va asigur de lucrul acesta. Deja de astazi incepem si evaluarea inspectoratelor scolare, avem foarte multe semnale in care unii colegi de-ai nostri fac exces de zel cerand hartii si parahartii. Vom informatiza si digitaliza foarte mult. Vom digitaliza concursul pentru gradatiile de merit. In sensul in care toate dosarele pentru gradatiile de merit vor fi scanate si urcate pe platforma, nu copy-xerox. Toate documentele pe care le vor incarca cei care candideaza la concursul pentru gradatii de merit pot fi folosite de inspectori sau directori in actul de verificare, lucrul acesta reducand foarte mult birocratia", a declarat Liviu Pop.

Mai mult, Liviu Pop a spus ca si lucrarile vor fi corectate acasa de evaluatori care nu trebuie sa stea in unitatea scolara:

"Toate documentele pentru gradatiile de merit vor fi digitalizate. Toate documentele pentru Evaluarea Nationala si examenul de Bacalaureat vor fi digitalizate. Lucrarile se vor corecta de pe calculator, de evaluatorul care va sta acasa, la centrul de corectura sau la scoala daca acasa nu are calculator".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Au aflat că sunt frați la 8 ani după ce au conceput un copil! Ce a decis instanța!

astăzi, 16:58
2719

Herve și Rose-Marie s-au întâlnit în urmă cu 11 ani fără a ști că au aceeași mamă și tați diferiți. După naștere, cei doi au fost dați în plasament și crescuți ...

Premierul i-a cerut ministrului sanatatii sa-i dea afara pe functionarii care s-au ocupat de procedurile pentru achizitia de vaccinuri antigripale

astăzi, 15:00
231

Premierul Mihai Tudose s-a rastit la ministrul Sanatatii, Florian Bodog, in timpul sedintei de Guvern, reprosand intarzierile in procedurile pentru vaccinurile antigripale. I-a cerut ministrului sanat...

VIDEO - Prof. dr. Leon Dănăilă: "O boala este formată 50% din stare organică și 50% din stare psihică. Depresia poate duce până la cancer, uneori"

astăzi, 13:41
371

În cadrul unuia dintre interviurile LiveDoc, Leon Dănăilă a vorbit, printre altele, despre puterea gândirii pozitive și despre cât de importantă este autosugestia în vinde...