Pop: Lucrarile la Bac si Evaluarea Nationala vor fi corectate de acasa, pe calculator!

Pop: Lucrarile la Bac si Evaluarea Nationala vor fi corectate de acasa, pe calculator!

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a declarat, marti, la Alba Iulia, ca toate documentele pentru gradatiile de merit, Bacalaureat si Evaluare Nationala vor fi digitalizate, iar lucrarile se vor corecta, in viitor, de pe calculator.

Intrebat intr-o conferinta de presa, la Universitatea "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia, ce face Ministerul Educatiei pentru debirocratizarea invatamantului, ministrul Pop a promis ca excesul de zel al unor angajati va disparea.

"Continuam procesul acesta de a elimina orice chestiune suplimentara pusa de un director sau un inspector (...) Excesul de zel al unor angajati din sistemul de invatamant va disparea, va asigur de lucrul acesta. Deja de astazi incepem si evaluarea inspectoratelor scolare, avem foarte multe semnale in care unii colegi de-ai nostri fac exces de zel cerand hartii si parahartii. Vom informatiza si digitaliza foarte mult. Vom digitaliza concursul pentru gradatiile de merit. In sensul in care toate dosarele pentru gradatiile de merit vor fi scanate si urcate pe platforma, nu copy-xerox. Toate documentele pe care le vor incarca cei care candideaza la concursul pentru gradatii de merit pot fi folosite de inspectori sau directori in actul de verificare, lucrul acesta reducand foarte mult birocratia", a declarat Liviu Pop.

Mai mult, Liviu Pop a spus ca si lucrarile vor fi corectate acasa de evaluatori care nu trebuie sa stea in unitatea scolara:

"Toate documentele pentru gradatiile de merit vor fi digitalizate. Toate documentele pentru Evaluarea Nationala si examenul de Bacalaureat vor fi digitalizate. Lucrarile se vor corecta de pe calculator, de evaluatorul care va sta acasa, la centrul de corectura sau la scoala daca acasa nu are calculator".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Teodorovici ne anunta ca site-ul ANAF functioneaza: Prezint scuzele mele catre toti contribuabilii

astăzi, 14:52
97

Ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, a cerut scuze celor care au avut de suferit din cauza nefunctionarii site-ului ANAF din ultimele zile.El a subliniat ca in momentul de fata site-ul este fu...

Un ciclon cu praf saharian va produce un fenomen ciudat în România!

astăzi, 12:49
521

Oricat de ciudat ar suna, este posibil ca in urmatoarele zile zapada cazuta in Romania sa capete o nuanta usoara de portocaliu. Acest fenomen este provocat de un ciclon care poate aduce in tara n...

Zeci de politisti protesteaza in fata Ministerului de Interne

astăzi, 11:56
230

Cateva zeci de politisti, membri ai Sindicatului National al Agentilor de Politie, picheteaza joi Ministerul de Interne, fiind nemultumiti de conditiile de munca, precum si de salarizare, anunta Agerp...