Pop: Lucrarile la Bac si Evaluarea Nationala vor fi corectate de acasa, pe calculator!

Pop: Lucrarile la Bac si Evaluarea Nationala vor fi corectate de acasa, pe calculator!

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a declarat, marti, la Alba Iulia, ca toate documentele pentru gradatiile de merit, Bacalaureat si Evaluare Nationala vor fi digitalizate, iar lucrarile se vor corecta, in viitor, de pe calculator.

Intrebat intr-o conferinta de presa, la Universitatea "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia, ce face Ministerul Educatiei pentru debirocratizarea invatamantului, ministrul Pop a promis ca excesul de zel al unor angajati va disparea.

"Continuam procesul acesta de a elimina orice chestiune suplimentara pusa de un director sau un inspector (...) Excesul de zel al unor angajati din sistemul de invatamant va disparea, va asigur de lucrul acesta. Deja de astazi incepem si evaluarea inspectoratelor scolare, avem foarte multe semnale in care unii colegi de-ai nostri fac exces de zel cerand hartii si parahartii. Vom informatiza si digitaliza foarte mult. Vom digitaliza concursul pentru gradatiile de merit. In sensul in care toate dosarele pentru gradatiile de merit vor fi scanate si urcate pe platforma, nu copy-xerox. Toate documentele pe care le vor incarca cei care candideaza la concursul pentru gradatii de merit pot fi folosite de inspectori sau directori in actul de verificare, lucrul acesta reducand foarte mult birocratia", a declarat Liviu Pop.

Mai mult, Liviu Pop a spus ca si lucrarile vor fi corectate acasa de evaluatori care nu trebuie sa stea in unitatea scolara:

"Toate documentele pentru gradatiile de merit vor fi digitalizate. Toate documentele pentru Evaluarea Nationala si examenul de Bacalaureat vor fi digitalizate. Lucrarile se vor corecta de pe calculator, de evaluatorul care va sta acasa, la centrul de corectura sau la scoala daca acasa nu are calculator".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Ministrul de Interne: Sustin abrogarea prevederii care permite iesirea la pensie a politistilor la 44 ani!

astăzi, 18:28
802

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, luni, ca sustine eliminarea prevederii din Statutul Politistului care permite iesirea la pensie a politistilor la varste de 44 si 49 de ani, preci...

Ce cred străinii despre noi, românii. Un german: Când o femeie a început să se închine...

astăzi, 16:27
1931

Suntem ospitalieri, primitori, petrecăreți, simpatici, frumoși și inteligenți. Ce mai, plini de calități, defecte, ioc! Cum se împacă imaginea asta cu modul în care ne percep stră...

Lovitură grea pentru sportul românesc: Trei campioane mondiale, printre care și o botoșăneancă, vor să se retragă!

astăzi, 13:35
172

Sportul romanesc e pe cale sa primeasca o lovitura grea, dupa ce trei sportive romance, campioane mondiale in acest an, intentioneaza sa se retraga!Laura Oprea, Adelina Bogus si Mihaela Petrila, c...