Peste 100 de tablete vor fi distribuite elevilor din Bucecea

Peste 100 de tablete vor fi distribuite elevilor din Bucecea

Angel Gheorghiu, primarul orașului Bucecea, a anunțat că marți, 8 decembrie, au sosit la Liceul Tehnologic Bucecea un număr de 104 tablete, în valoare de 105.000 lei. Suma necesară acestei achiziții a fost alocată de către Primăria orașului Bucecea, iar în perioada următoare, conducerea liceului va începe distribuirea dispozitivele către elevi, după perfectarea documentelor de predare-primire.

„Aceasta acțiune s-a tergiversat motivat de faptul că s-a căutat achiziția de abonamente cu tablete care să fie furnizate în timp util cât și să corespundă cerințelor tehnice minimale prevăzute de Ordonanța de Urgenta a Guvernului nr. 144/2020, astfel încât suma alocată să poată fi recuperată din fondurile europene”, a declarat Angel Gheorghiu.

 Edilul menționează că aceste tablete vor fi destinate elevilor din anii terminali, cu prioritate în prima etapa.

Totodată, Angel Gheorghiu declară că reprezentanții Primăriei Bucecea au demarat procedurile de achiziție, prin fonduri europene, a unui întreg pachet de materiale didactice necesare elevilor și cadrelor didactice din Bucecea.

„Menționăm ca Primăria orașului Bucecea a demarat procedurile de achiziție prin fonduri europene prin Axa Prioritara Tehnologia Informației și Comunicațiilor ( TIC) pentru o economie digitală competitiva, îmbunătățirea conținutului digital și a infrastructurii TIC sisteme informatice în domeniul educației, Cod proiect depus 145413,  pentru un întreg pachet de materiale didactice respectiv tablete (tablete plus SIM, plus abonament 24 luni internet gratuit - 673 bucați, Laptopuri 65 buc, Sistem Desktop 34, camere web 34, camera web videoconferință 34 buc, proiectoare, ecrane de protecție, table interactive, routere wirless, sisteme management interactive - 16152 bucăți), atât pentru toți elevii cât și pentru cadrele didactice.

Având în vederea promisiunea Guvernului prin care Monica Anisie , ministrul educației, a afirmat ca se va ocupa de achiziția tabletelor în sistem centralizat pentru toți elevii din Romania, considerate în aceste condiții materiale didactice, într-un final presiunea a ajuns pe bugetele locale ale primăriilor. Sper să fie aprobat acest proiect depus spre finanțare, astfel încât, toți elevii să beneficieze în cel mai scurt timp de tablete și Liceul Tehnologic de dotările cuprinse în solicitare”, a conchis Angel Gheorghiu, primarul orașului Bucecea.

 

 

Spune-ne opinia ta