Pași pe scara valorilor, la Liceul "Demostene Botez" Trușești! FOTO

Pași pe scara valorilor, la Liceul "Demostene Botez" Trușești! FOTO

"Educația înseamnă a învăța să înveți, a învăța să trăiești, a învăța să gândești liber și critic, a învăța să iubești lumea și s-o faci mai umană, a învăța să te desăvârșești în și prin munca creatoare". (Edgar Faure)
    
Povatuiti de vorbele lui Edgar Faure, cunoscut politician, istoric, eseist francez, elevii Liceului "Demostene Botez" Trusesti  au sarbatorit intr-un  mod  inedit ziua de 5 octombrie - ”ZIUA MONDIALA  A EDUCATIEI “.

In cadrul proiectului “Pasi pe scara valorilor“ micutii din clasele a V-a si a VI-a cu  ajutorul machetelor au  imprimat pe scarile de acces ale elevilor cuvinte ce stau la baza dezvoltarii cultului educatiei, a copiilor in tineri responsabili; ex: Respect, Rabdare, Vointa, Toleranta, Prietenie, Harnicie, Sinceritate, Politete, Comunicare, Altruism, Darnicie.

Proiectul a fost stilizat  de picturi realizate de elevii mai mari si  talentati din clasele a IX a si a Xa , picturi ce incununeaza valorile, finalitatile si roadele educatiei primite in scoala.

Speranta participantilor la proiect  este ca  in acest mod vor sensibiliza si atrage toti colegii sa respecte si sa cultive valorile morale, spirituale si materiale ce stau la baza dezvoltarii lor in viitori adulti, responsabili pentru un viitor mai bun.

(Comunicat de presa)

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Programul Cine Globe Botoșani, pentru perioada 27 aprilie - 3 mai!

astăzi, 19:15
240

Saptamana urmatoare vin la Cine Globe doua noi filme in avanpremiera: comedia savuroasa “I feel pretty”, in care Amy Schumer, in rol principal, crede ca este de belea, iar la polul opus, L...

Vineri, la Dorohoi: Conferință de informare în cadrul proiectului "Let’s Start Up Afacerea Ta!"

astăzi, 16:39
152

Vineri, 27 Aprilie 2018 va avea loc a treia conferință de informare privind programul de formare antreprenorială din cadrul proiectului "Let’s Start Up Afacerea Ta!", încep&ac...

Ședința foto i-a fost fatală: O crimă care a zguduit comunitatea!

astăzi, 16:02
19434

Petronela, fata omorâtă miercuri seara și găsită în zona Pacea cu numeroase răni înjunghiate, a fost ucisă de un adolescent în vârstă de 16 ani. Se pare că c...