Pași pe scara valorilor, la Liceul "Demostene Botez" Trușești! FOTO

Pași pe scara valorilor, la Liceul "Demostene Botez" Trușești! FOTO

"Educația înseamnă a învăța să înveți, a învăța să trăiești, a învăța să gândești liber și critic, a învăța să iubești lumea și s-o faci mai umană, a învăța să te desăvârșești în și prin munca creatoare". (Edgar Faure)
    
Povatuiti de vorbele lui Edgar Faure, cunoscut politician, istoric, eseist francez, elevii Liceului "Demostene Botez" Trusesti  au sarbatorit intr-un  mod  inedit ziua de 5 octombrie - ”ZIUA MONDIALA  A EDUCATIEI “.

In cadrul proiectului “Pasi pe scara valorilor“ micutii din clasele a V-a si a VI-a cu  ajutorul machetelor au  imprimat pe scarile de acces ale elevilor cuvinte ce stau la baza dezvoltarii cultului educatiei, a copiilor in tineri responsabili; ex: Respect, Rabdare, Vointa, Toleranta, Prietenie, Harnicie, Sinceritate, Politete, Comunicare, Altruism, Darnicie.

Proiectul a fost stilizat  de picturi realizate de elevii mai mari si  talentati din clasele a IX a si a Xa , picturi ce incununeaza valorile, finalitatile si roadele educatiei primite in scoala.

Speranta participantilor la proiect  este ca  in acest mod vor sensibiliza si atrage toti colegii sa respecte si sa cultive valorile morale, spirituale si materiale ce stau la baza dezvoltarii lor in viitori adulti, responsabili pentru un viitor mai bun.

(Comunicat de presa)

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Egalul care urca FC Botosani pe locul 4! 3.000 de suporteri minunati!

astăzi, 23:05
212

FC Botoșani a avut prima mare ocazie a partidei, Penedo respingând șutul bun al lui Laurențiu Buș din minutul 17.Dinamo a contracarat abia în minutul 51, când centrarea &icir...

Adolescenţi loviţi de o maşină pe trecerea de pietoni!

astăzi, 21:40
1748

Doi adolescenţi au fost răniţi, luni seara, după ce au fost loviţi de un autoturism în timp ce traversau strada.Accidentul a avut loc pe strada Cuza Vodă, în apropierea...

Topul celor mai mari angajatori din Botoşani. Firmele cu capital străin, în fruntea clasamentului

astăzi, 21:00
2223

În cadrul Balului oamenilor de afaceri, organizat de Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură Botoşani, au fost premiaţi şi cei mai mari angajatori de la nivel local.Primul loc î...