Pași pe scara valorilor, la Liceul "Demostene Botez" Trușești! FOTO

Pași pe scara valorilor, la Liceul "Demostene Botez" Trușești! FOTO

"Educația înseamnă a învăța să înveți, a învăța să trăiești, a învăța să gândești liber și critic, a învăța să iubești lumea și s-o faci mai umană, a învăța să te desăvârșești în și prin munca creatoare". (Edgar Faure)
    
Povatuiti de vorbele lui Edgar Faure, cunoscut politician, istoric, eseist francez, elevii Liceului "Demostene Botez" Trusesti  au sarbatorit intr-un  mod  inedit ziua de 5 octombrie - ”ZIUA MONDIALA  A EDUCATIEI “.

In cadrul proiectului “Pasi pe scara valorilor“ micutii din clasele a V-a si a VI-a cu  ajutorul machetelor au  imprimat pe scarile de acces ale elevilor cuvinte ce stau la baza dezvoltarii cultului educatiei, a copiilor in tineri responsabili; ex: Respect, Rabdare, Vointa, Toleranta, Prietenie, Harnicie, Sinceritate, Politete, Comunicare, Altruism, Darnicie.

Proiectul a fost stilizat  de picturi realizate de elevii mai mari si  talentati din clasele a IX a si a Xa , picturi ce incununeaza valorile, finalitatile si roadele educatiei primite in scoala.

Speranta participantilor la proiect  este ca  in acest mod vor sensibiliza si atrage toti colegii sa respecte si sa cultive valorile morale, spirituale si materiale ce stau la baza dezvoltarii lor in viitori adulti, responsabili pentru un viitor mai bun.

(Comunicat de presa)

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pirat auto prins de poliţişti, iertat de judecători pe motiv că scopul legii nu este aplicarea sancţiunilor pecuniare

astăzi, 14:07
22

C.R. a fost oprit de poliţişti, în luna aprilie a anului trecut, în timp ce transporta persoane fără a deţine o autorizaţie. Acesta era cunoscut de oamenii legii, în condiţiil...

Scuza unui hoţ care acţiona lângă Piaţa Centrală: Depresia de care suferă e de vină!

astăzi, 13:48
92

O tânără de 17 ani, din comuna Dobârceni, a fost cât pe ce să rămână fără telefonul mobil pe care îl avea supra sa, dar l-a observat la timp pe cel care, în ...

Fără Dumnezeu: Prins de jandarmi cu cădelniţa sub geacă!

astăzi, 13:41
78

Primul a fost umflătura de sub geacă, pe care încerca să o ascundă vederii oamenilor legii, iar cel de-al doilea motiv a fost comportamentul ezitant al acestuia în momentul observ...