Pași pe scara valorilor, la Liceul "Demostene Botez" Trușești! FOTO

Pași pe scara valorilor, la Liceul "Demostene Botez" Trușești! FOTO

"Educația înseamnă a învăța să înveți, a învăța să trăiești, a învăța să gândești liber și critic, a învăța să iubești lumea și s-o faci mai umană, a învăța să te desăvârșești în și prin munca creatoare". (Edgar Faure)
    
Povatuiti de vorbele lui Edgar Faure, cunoscut politician, istoric, eseist francez, elevii Liceului "Demostene Botez" Trusesti  au sarbatorit intr-un  mod  inedit ziua de 5 octombrie - ”ZIUA MONDIALA  A EDUCATIEI “.

In cadrul proiectului “Pasi pe scara valorilor“ micutii din clasele a V-a si a VI-a cu  ajutorul machetelor au  imprimat pe scarile de acces ale elevilor cuvinte ce stau la baza dezvoltarii cultului educatiei, a copiilor in tineri responsabili; ex: Respect, Rabdare, Vointa, Toleranta, Prietenie, Harnicie, Sinceritate, Politete, Comunicare, Altruism, Darnicie.

Proiectul a fost stilizat  de picturi realizate de elevii mai mari si  talentati din clasele a IX a si a Xa , picturi ce incununeaza valorile, finalitatile si roadele educatiei primite in scoala.

Speranta participantilor la proiect  este ca  in acest mod vor sensibiliza si atrage toti colegii sa respecte si sa cultive valorile morale, spirituale si materiale ce stau la baza dezvoltarii lor in viitori adulti, responsabili pentru un viitor mai bun.

(Comunicat de presa)

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mark Twain – "Autobiografie"

Marţi, 14 August 2018
328

În ceea ce priveşte autobiografiile, sunt de acord cu Mark Twain: "Autobiografia convenţională a fost, în toate timpurile, o fereastră deschisă. Autorul şade acolo şi-i priveş...

Loc de dat cu... EPIGRAMA! (I)

Duminică, 12 August 2018
846

Dacă ar trăi Păstorel, ar fi singurul care ne-ar atrage atenţia că epigrama trebuie să existe şi, probabil, ne-ar face şi "lista de bucate" ce ar aduce un plus de "calciu&q...

Transferat în stare gravă la Iași, după un accident în plină noapte!

Duminică, 12 August 2018
2070

Un tânăr în vârstă de 26 de ani a fost grav rănit în urma unui accident petrecut la Ungureni. Medicii de la Botoșani au decis ulterior ca victima să fie transferată la Iași, într-o clinic...