Părinți chemați la școală pentru o întâlnire cu polițiștii

Părinți chemați la școală pentru o întâlnire cu polițiștii

În luna noiembrie, poliţiştii botoşăneni au continuat activităţile pe linia prevenirii consumului şi traficului de droguri.

Prevenirea consumului şi traficului de droguri constituie o temă importantă în cadrul activităţilor destinate prevenirii delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor.

Având în vedere implicaţiile acestui tip de criminalitate asupra adolescenţilor, activităţile de informare sunt îndreptate nu doar către tineri, dar şi către părinţii acestora, insistându-se cu privire la soluţiile de adoptat atunci când se confruntă cu astfel de probleme în cadrul familiei.

În perioada 22-24 noiembrie,  poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – I.P.J. Botoşani, împreună cu specialişti din cadrul Centrului de Prevenire,  Evaluare şi Consiiliere Antidrog Botoşani s-au întâlnit cu părinţii elevilor Colegiului Naţional Grigore Ghica din Dorohoi, în cadrul unor lectorate cu aceştia.
 
Activităţile au avut caracter interactiv, părinţii primind informaţii cu privire la modalităţile de identificare a consumului de droguri, consecinţele consumului de droguri la vârsta adolescenţei, precum şi date despre instituţiile cărora li se pot adresa, pentru a primi sprijin în aceste situaţii.

Activităţi similare urmează să se desfăşoare şi în alte unităţi de învăţământ, la solicitarea cadrelor didactice.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Se întâmplă lângă noi: Lecție de istorie, arhitectură și numismatica la Agenția BNR Suceava!

astăzi, 20:18
23

Banca Națională a României (BNR) organizează cea de-a patra ediție a evenimentului „Zilele Porților Deschise”, în zilele de joi,18 aprilie, și vineri,19 aprilie. Pentru a...

Bărbat fără permis de conducere, depistat la volanul unui autovehicul neînmatriculat!

astăzi, 19:28
39

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control, luni,15 aprilie 2024, pe drumul comunal DC 77 din comuna Dersca, un autovehicul condus de un bărbat de 4...

5 cadre didactice dintr-o localitate din Botoșani s-au specializat în tehnici didactice moderne în Finlanda (Foto)

astăzi, 18:33
352

În perioada 17 – 23.03.2024, 5 cadre didactice de la Scoala Gimnaziala nr. 1 Unteni, judetul Botosani, au participat la cursuri de perfectionare organizate de Asociatia Edu2Grow in Finland...