Pact între Consiliului Județean al Elevilor și Primărie: Botoșaniul să devină Capitala Tineretului în 2022

Pact între Consiliului Județean al Elevilor și Primărie: Botoșaniul să devină Capitala Tineretului în 2022

Consiliului Județean al Elevilor de la Botoșani (CJE) a purtat ieri o serie de discuții cu primarul Cosmin Andrei, în care s-a ridicat problema înjumătățirii burselor dar și ca municipiul Botoșani să devină Capitala Tineretului, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană. 

Președintele CJE, Iosif Emanuel Pintilie și vicepreședintele Eduard Alexandru Ungureanu au prezentat mai multe probleme cu care se confruntă în desfășurarea activității dar și priorități pe care și le-au propus în anul ce urmează, a anunțat Primăria Municipiului Botoșani.

Consiliului Județean al Elevilor își dorește ca în anul 2022, Botoșani să devină Capitala Tineretului, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană. 

De asemenea, aceștia au precizat că duc lipsă de un spațiu pe care să-l folosească pentru susținerea ședințelor, atunci când se vor putea întruni, edilul municipiului venind cu soluția, anume sala de spectacole a Teatrului „Vasilache”, cu care tinerii au și fost de acord.

O altă problemă ridicată a fost cea a lipsei unui spațiu pentru depozitarea arhivei CJE.

„Mă voi ocupa de acest aspect și sper ca în zilele ce urmează să identific și să le pot oferi un astfel de spațiu”, a precizat primarul Cosmin Andrei.

Despre subiectul burselor elevilor, municipalitatea a mai precizat în comunicatul de presă, că s-a discutat clar pe marginea cuantumului acestuia, “cei doi reprezentanți ai CJE înțelegând punctul de vedere al edilului și demersul municipalității de a reveni asupra cuantumurilor acestora”. 

Primarul Cosmin Andrei și-a arătat încă o dată susținerea față de tinerii din municipiu, asigurându-i de toată deschiderea și colaborarea în demersurile pe care le vor întreprinde.

 

Spune-ne opinia ta