Omul care dăruiește bucurie în dar primește - FOTO

Omul care dăruiește bucurie în dar primește - FOTO

Omul care dăruiește, bucurie în dar primește este o activitate filantropică desfășurată de elevii de la Școala Gimnazială nr. 1 Rădăuți-Prut (România) și de la Liceul Teoretic Lipcani (Rep. Moldova)

Cu ocazia marelui praznic al Nașterii Domnului (25 decembrie în România, respectiv 7 ianuarie în Rep. Moldova) elevii de la Școala Gimnazială nr. 1 Rădăuți-Prut, respectiv de la Liceul Teoretic Lipcani au desfășurat o oră practică de Religie, pe teren, intitulată sugestiv: Omul care dăruiește, bucurie în dar primește, vestind celor nevoiași, prin colind și daruri, Nașterea Împăratului fără palat, Iisus Hristos. 

Astfel, sub îndrumarea lui Postolachi Vasile, profesor de Religie Ortodoxă, la Școala Gimnazială nr. 1 Rădăuți-Prut, elevii Școlii au înțeles că cel mai frumos mod de a sărbători Nașterea Domnului este acela de a dărui și celor nevoiași. De aceea, înfruntând și gerul și zăpada, în zilele de 20 decembrie (Rădăuți-Prut) și 21 decembrie (Miorcani) împreună cu profesorul lor de religie, plini de bucurie și cu bujori în obraji au vizitat câteva familii nevoiașe din cele două sate, ducându-le daruri și vestindu-le Nașterea Domnului prin colinde.

De asemenea nici elevii de la Liceul Teoretic Lipcani nu s-au lăsat mai prejos. Sub îndrumarea profesorilor Iațeniuc Angela și Postolachi Vasile, elevii au răspuns afirmativ și cu mult entuziasm acestei inițiative. Astfel, în data de 4 ianuarie 2019, înfruntând gerul, ninsoarea și chiar rupându-și din timpul lor de vacanță, câțiva dintre elevii Liceului Teoretic Lipcani însoțiți de Postolachi Vasile, Iațeniuc Angela, Sînchetru Maria, Tihon Irina și Grozinschi Olesea au vizitat familile nevoiașe din orașul Lipcani ducându-le daruri de alimente și dulciuri. Elevii au stat de vorbă cu toate persoanele vizitate și le-au vestit Nașterea Domnului prin colind. Prin această activitate elevii au ales să mulțumească lui Dumnezeu pentru premiul cel mare luat, cu o zi înainte, la etapa raionala a Festivalului de Datini și obiceiuri de iarnă, din Briceni. Au înțeles, de asemenea, că în schimbul darurilor pe care ei le oferă celor nevoiași, Dumnezeu le răsplătește bunătatea umplându-le sufletele cu bucurie. Pentru a putea ajunge la toate familiile nevoiașe acestora li s-a pus la dispoziție un microbuz din partea Primăriei orașului Lipcani, căreia îi și mulțumim pe această cale.

"A fost o imensă bucurie să însoțesc pe acești elevi, și din stânga și din dreapta Prutului în acțiunea lor de a dărui bucurie celor nevoiași. Este cel mai minunat mod de a sărbători Nașterea Domnului, întrucât Împăratul Universulului Iisus Hristos S-a născut sărac în ieslea din Betleem. De fapt pot spune că sunt un norocos că prin elevii și din stânga și din dreapta Prutului am simțit bucuria Nașterii Domnului de două ori. Mulțumesc tuturor elevilor, de la cele două școli, care au înfruntat și gerul și zăpada și chiar și-au rupt din timpul lor de vacanță și care au donat pentru a împărtăși bucurii și celor care nu au. Mulțumesc din suflet și profesorilor la Liceul Teoretic Lipcani care ne-au ajutat cu atâta răbdare și dragoste. Mulțumesc din suflet și familiilor Postolachi Marinică și Adina, Huțuțui Genovica și Kocsis Csaba și Dumitrița, care s-au alăturat entuziaștilor elevi donatori. Rugăm pe Bunul Dumnezeu să le răsplătească înmiit!", a declarat Postolachi Vasile, profesor de Religie de la Școala Gimnazială nr. 1 Rădăuți-Prut. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amical: FC Botoșani 4-0 SC Schwaz

astăzi, 09:07
58

FC Botoșani a început cu dreptul seria meciurilor amicale programate în cantonamentul din Austria. Botoșănenii i-au învins cu 4-0 pe austriecii de la Schwaz.Eduard Florescu, j...

Eco-taxa pentru pungi din plastic a crescut de la 0,10 lei la 0,15 lei

astăzi, 09:01
25

Guvernul a aprobat, marti, la propunerea Ministerului Mediului, un proiect de ordonanta privind modalitatea de gestionare a ambalajelor si a deseurilor de ambalaje. Una dintre principalele modificari ...

Livadă de un milion de euro, distrusă de vecinul care a erbicidat cu avionul!

astăzi, 08:28
1347

Livadă de pomi fructiferi, distrusă din cauza unei erbicidări făcute de fermierul care lucrează terenurile învecinate. Exploatația pomicolă de cireși și de peri a fost înființat...