O botoșăneancă a fost admisă la cinci universități din Londra

O botoșăneancă a fost admisă la cinci universități din Londra

A muncit din greu pentru a putea studia în străinătate, iar visul i s-a împlinit. O elevă din Botoșani a fost admisă la toate cele cinci universități din Londra la care a aplicat.

Geanina Viziteu este din satul Tudor Vladimirescu, comuna Albești, iar timp de patru ani a învățat la Colegiul Economic "Octav Onicescu" din Botoșani. A dorit ca la finalizarea liceului să urmeze cursurile unei facultăți din cadrul unei universități londoneze și a aplicat la nu mai puțin de cinci universități. 

A fost admisă la toate cinci: University of Greenwich, University of Westminster, London Metropolitan University, Southampton University si Coventry University.

A ales să studieze în următorii trei ani Relații internaționale și limbi străine la University of Greenwich, reușind să obțină și o bursă fără de care nu ar fi reușit să studieze peste hotare. 

"A învățat timp de patru ani foarte mult, a fost cu burta pe carte, cum s-ar spune. A luat BAC-ul cu 9,50. A dat un examen la Iași - a avut de susținut patru probe - pe care l-a promovat și a fost admisă la toate cele cinci universități. Chiar din timpul școlii tot primea câte un e-mail că a fost admisă, până în iulie când a terminat a tot primit", ne-a spus mama fetei.

Geanina Viziteu a plecat deja în Londra unde peste câteva zile va începe viața de studentă.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Victimele accidentelor rutiere, comemorate la Botoşani. “Nu trece dincolo, alege viaţa!” FOTO

Duminică, 19 Noiembrie 2017
1275

Şi în acest an, la Botoşani, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean au marcat Ziua comemorăii victimelor accidentelor rutiere.Poliţiştii rutieri au împărţit plian...

Vezi cuantumul taxelor, pentru anul 2018, datorate bugetului judeţean!

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
998

Taxele locale datorate de persoanele fizice şi persoanele juridice bugetului judeţului, pentru anul 2018, vor fi aprobate de consilierii judeţeni în şedinţa ordinară de săptămâna v...

Peste 200 de copii născuţi prematur, în 2017, la Maternitatea Botoşani. “Au fost şi copii sub 1.000 de grame”

Vineri, 17 Noiembrie 2017
1710

Numărul copiilor care se nasc prematur, la Botoşani, se păstrează constant de la un an la altul. Potrivit medicului Carmen Zaboloteanu, şeful Secţiei Neonatologie de la Secţia de Obstetrică ş...