O asociație din Botoșani a obținut finanțare pentru un proiect dedicat conservării tradițiilor românești

O asociație din Botoșani a obținut finanțare pentru un proiect dedicat conservării tradițiilor românești

Asociația Cultural Artistică "Albeșteanca" a semnat contractul de finanțare nerambursabilă pentru Proiectul "Trăinicia tradițiilor locale". 

În valoare de 29.763 lei, proiectul este finanțat 84% de Consiliul Judeţean Botoșani și 16% din contribuție proprie. Lansarea va avea loc pe 15 iulie a.c., în incinta Căminului Cultural Albești.
 
"Asociația <<Albeșteanca>>, în cadrul căreia activează Ansamblul <<Mugurelul albeștean>>, își propune ca, prin acest program, să contribuie la conservarea și promovarea culturii tradiționale de pe Valea Jijiei și nu numai, să readucă în atenția locuitorilor meleagurilor botoșănene obiceiuri străvechi ale satului românesc, care se pierd treptat în negura timpului (din nepăsarea noastră), descoperind și stimulând talentele și aptitudinile copiilor implicați. Să le cultivăm interesul și pasiunea pentru cântecul și jocul popular, pentru înțelegerea protejării și conservării patrimoniului local și a tradițiilor", scrie Maria Simion, coordonatorul proiectului. 
 
Din echipa managerială fac parte și Irina Gavril, reprezentant legal, Margareta Pușcașu, responsabil logistică, Mihaela Chitic, purtător de cuvânt, și Rodica Vieru, contabil.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Loc de dat cu... Epigrama (L)

astăzi, 10:22
21

În 2016, la editura „ATEC” din Focşani a apărut, într-o ediţie îngrijită de Gheorghe Andrei Neagu, o „Antologie de epigrame”. Volumul, după cum precizeaz...

A crescut numărul de sancționări date șoferilor de Locală în această săptămână - "Nu am pierdut niciun proces până acum"

astăzi, 09:29
142

Poliția Locală din Botoșani a sancționat peste 70 de conducători auto care au parcat sau au staționat neregulamentar, în perioada 14-19 iulie.Conform spuselor directorului instituției, nu ...

FC Botoșani, locul doi în prima ligă după victoria de ieri cu FC Voluntari

astăzi, 08:02
236

Botoșaniul a început foarte bine campionatul, reușind ca după victoria de ieri să fie pe locul doi în clasamentul primei ligi de fotbal din România.După egalul cu Astra din ...