Nu sunt bani suficienti pentru salariile profesorilor din luna martie!

Nu sunt bani suficienti pentru salariile profesorilor din luna martie!

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean, Daniel Bucataru, necesarul de fonduri pentru plata salariilor cadrelor didactice, din luna martie, este acoperit doar in proportie de 30%.

Lipsa resurselor financiare se datoreaza faptului ca unitatile de invatamant nu au prins in bugete sume care sa acopere si majorarile salariale pe care cadrele didactice le-au obtinut prin hotarari judecatoresti. Chiar daca pentru lunile decembrie si ianuarie, lefurile s-au platit cu tot cu majorari, pentru luna februarie nu mai sunt suficienti bani.

“Nu avem bani suficienti pentru salarii. La nivelul actual, pentru luna martie, maxim 30% din fonduri sunt asigurate. Deci este vorba despre salariul care se va da in luna martie, care se plateste pentru luna februarie. Vorbim de bugetul primului trimestru. In luna ianuarie s-au dat salariile marite pentru luna decembrie, in februarie s-au dat marite pentru luna ianuarie, iar in martie se dau pentru luna februarie, iar fondurile sunt undeva intre 20 si 30%", a precizat Daniel Bucataru, purtator de cuvant ISJ Botosani.

La nivelul Inspectoratului Scolar Judetean s-a constituit o comisie care sa identifice solutii pentru rezolvarea acestei situatii.

 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
800

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
252

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
218

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...