Notele mici obtinute de elevi in teze, motiv de inspectie in scoli!

Notele mici obtinute de elevi in teze, motiv de inspectie in scoli!

In aceasta perioada, inspectorii de specialitate din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean efectueaza o inspectie tematica in scolile din municipiul Botosani, unul dintre aspectele urmarite fiind si acela al rezultatelor obtinute de catre elevi la tezele de final de semestru.

Potrivit inspectorului general Ada Macovei, exista mai multe sesizari, atat din partea profesorilor, cat si a parintilor, ca rezultatele obtinute de elevi la tezele de semestrul acesta sunt slabe.

"In cursul acestei saptamani se desfasoara o inspectie tematica in municipiul Botosani, inspectorii se deplaseaza in scoli, unde verifica si cateva aspecte la care ISJ tine foarte mult. Este vorba de modul de evaluare a elevilor, ritmicitatea notarii, numarul de note acordat fiecarui elev pe parcursul unui semestru, modalitatea de evaluare, modalitatea de intocmire a subiectelor  de evaluare si pregatirea evaluarilor pentru clasa. S-au dat deja tezele, au aparut sesizari cu privire la notele foarte mici obtinute de copii in teze astfel ca noi consideram ca este oportuna prezenta colegilor mei in scoli, mai ales pentru a face acea activitate de indrumare si consiliere, inainte de cea de control. Vom vedea daca elevilor li s-a dat sansa ca dupa inregistrarea notelor de la teza in catalog sa mai poata sa-si indrepte situatia scoalara printr-o alta nota", a declarat Ada Macovei, inspector general al ISJ Botosani.

Ea a precizat ca una dintre cauzele care au dus la aceste rezultate este si faptul ca semestrul a fost mai scurt, iar recapitularea si testarea intiala au ocupat atat din timpul profesorilor, cat si al elevilor.

"In acest semestru s-a schimbat un pic sistemul si trebuie sa venim in ajutorul profesorilor si al elevilor, astfel incat elevii sa nu aiba de suferit de pe urma schimbarilor aparute in structura anului scolar", a adaugat inspectorul general al ISJ.
 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
122

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
88

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
80

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...