Momente emoţionante pentru familia laurienilor, la Gala Olimpicilor Internaţionali - FOTO

Desfăşurată marţi la Palatul Parlamentului, Gala Olimpicilor Internaţionali din acest an a recunoscut încă o dată excelenţa până la care pot ajunge elevii botoşăneni. 

Momente emoţionante pentru familia laurienilor, la Gala Olimpicilor Internaţionali - FOTO

Colegiul naţional „A.T.Laurian” a fost pe lista invitaţilor graţie rezultatelor obţinute de Tudor-Darius Cardaş, olimpic la Balcaniada ştiinţelor exacte din această vară.

Ministrul Educaţiei a chemat trei echipe din Botoşani ca să înmâneze personal premiile, acestea vizându-i pe tinerii performeri, dascălii ce i-au pregătit şi echipele de conducere ale unităţilor şcolare unde învaţă premianţii.

Familia laurienilor a participat la gală în echipă completă, mândră de Tudor, cel care în această vară, la numai 14 ani, a obţinut medalia de aur la cel mai prestigios concurs de matematică din sud-estul Europei. Profesorul Liliana Tomiţă, directorii Mihaela – Liliana Prăjinaru şi Ioan Onofrei, dar mai ales fericita mamă, profesorul Cerasela Cardaş, dascăl la acelaşi colegiu, au fost premiaţi de ministrul Liviu Pop şi felicitaţi de parlmentarii de Botoşani. Laurienii au fost prezenţi şi la ediţii anterioare ale Galei, demonstrând de fiecare dată că învăţământul botoşănean contează.

Celelalte două echipe din judeţ au reprezentat Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” şi Liceul Teoretic ”Dr. Mihai Ciucă” Săveni, ministerul premiind în total  168 de elevi, din 28 de judeţe.

Conform reglementărilor acestei gale, cuantumul premiilor porneşte de la 2.550 de lei, dar poate ajunge şi la 12.545 de lei, adică la sume reprezentând un sprijin real pentru tinerii olimpici, dar şi pentru unităţile şcolare unde aceştia învaţă. 






 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

astăzi, 21:20
460

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
202

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
148

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...