Modificări cerute de sindicaliştii din educaţie privitor la mişcarea personalului

Modificări cerute de sindicaliştii din educaţie privitor la mişcarea personalului

Calendarul stabilit până acum în ceea ce priveşte mişcarea personalului didactic a stârnit nemulţumiri în rândul sindicaliştilor din sistem, care şi anul acesta vin cu o serie de solicitări privitor la ordinea de desfăşurare a etapelor.

Noul calendar ar urma să apară la jumătatea lunii noiembrie, Liviu Axinte, preşedintele Ligii Sindicatelor din Învăţământ Botoşani, precizând că au fost transmise o serie de propuneri la nivelul Ministerului, principala nemulţumire fiind legată de etapa de rezolvare a restrângerilor de activitate.

“Aşteptăm apariţia Ordinului de mişcare a personalului didactic care trebuie să apară până pe 15 noiembrie şi sperăm ca Ministerul să mai regleze din probleme. Am trimis o serie de propuneri, principala solicitare fiind cea de modificare a ordinii de desfăşurare a etapelor de mişcare. Mai multe trebuie schimbate ca ordine, inclusiv solictăm să aibă prioritate rezolvarea restrângerilor la nivelul localităţii în care este titular omul şi are domiciliul. Să nu îl trimit la restrângere în altă localitate tocmai pentru că acord menţinerea în activitate multor persoane, dar este soluţie de rezolvare în altă localitate. Soluţia de restrângere să fie la nivelul localităţii, aceasta este una dintre propunerile pe care noi le susţinem. Nu am nici măcar o prevdere că după ce i se termină prelungirea persoanei care are drept de prelungire ăla care a fost titular în localitate să revină, nici măcar asta nu am. Trebuie gândită alfel mişcarea aceasta”, a declarat Liviu Axinte.

 

Spune-ne opinia ta