Modificare ce priveşte profesorii care au peste 25 de ani vechime!

Modificare ce priveşte profesorii care au peste 25 de ani vechime!

Actul normativ prin care a fost modificat un articol din Legea educaţiei naţionale a fost promulgat de preşedinte, vizaţi de noile schimbările fiind cadrele didactice care au peste 25 de ani vechime la catedră.

Astfel, profesorii care au gradul I şi o vechime de peste 25 de ani beneficiază de reducerea normei didactice, fără a pierde însă bani la salariu.

“Până acum se prevedea că personalul didactic de predare cu o vechime de peste 25 de ani are dreptul să i se reducă norma, dar exprimarea era de genul se poate reduce norma, nu era obligatoriu, cu încadrarea în buget sau în normare. Acum alineatul IV prevede că personalul respectiv beneficiază de reducerea normei didactice cu două ore săptămânal fără diminuarea salariului. Au fost judeţe care datorită faptului că nu se încadrau în numărul de ore aprobare de minister nu au aprobat cele 16 ore la persoanele care au făcut cerere”, a precizat Iuliana Nacu, preşedintele Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Botoşani.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul prin care modifică alineatul din Legea Educaţiei naţionale care prevede că  norma personalului didactic cu o vechime în învăţământ de peste 25 de ani, cu gradul didactic I, şi cel din corpul profesorilor mentori se poate reduce cu 2 ore săptămânal, fără diminuarea salariului. Articolul respectiv se referă la toţi profesorii din învăţământul care aveau dreptul să lucreze 16 ore, deşi norma didactică era de 18 ore. 

 

 

Spune-ne opinia ta