Ministrul Pop n-are idee cat costa materialele auxiliare pentru elevi. Ce se intampla cu cele deja platite de parinti

Ministrul Pop n-are idee cat costa materialele auxiliare pentru elevi. Ce se intampla cu cele deja platite de parinti

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a recunoscut, joi, ca nu stie cat costa materialele auxiliare pentru elevi, indicand o suma cuprinsa intre 800 de milioane si 1,5 miliarde de lei. In schimb, pentru manuale sunt bugetate 142 de milioane de lei de la Ministerul Educatiei.

"Nu avem nicio evidenta a sumelor incasate de edituri (pentru auxialiare - n.red.). Din bugetul Ministerului Educatiei Nationale avem pentru manuale 142 de milioane de lei. Niciodata nu am avut toate manualele la inceputul anului", a spus Pop, la Digi 24.

Intrebat cat costa materialele auxiliare, acesta a explicat ca "undeva intre 800 de milioane - pana la 1,5 miliarde, care nu stiu daca au fost contabilizate in bugetul firmelor care au emis aceste auxiliare".

Declaratiile acestuia au fost facute la o zi dupa ce a anuntat ca nu mai sunt valabile mijloacele de invatamant auxiliar si trebuie revizuite.

In acest sens, Pop a precizat ca "e un lucru bun si pentru editurile din Romanuia" faptul ca vor trebui editate alte auxiliare.

Nu in ultimul rand, intrebat ce se intampla cu parintii care au platit in avans pentru materialele auxiliare, ministrul Educatiei a precizat: "Vor putea fi folosite dupa aprobarea de consiliu. Daca e omologat, poate fi folosit de profesori, elevi si parinti".

Miercuri, Pop a enumerat o serie de mijloace de invatamant auxiliar: "culegeri, caietul elevului, caietul de teme, caietul de vacanta, tot felul de auxiliare pe care sistemul de invatamant le-a achizitionat si nu aveau un act legal".

Tot atunci, a reiterat ca o comisie din minister va elabora regulamentul de functionare a acestor auxiliare si ca "actul normativ va intra in vigoare pana la finalul lunii august, pana atunci orice auxiliar este nul de drept, nicio editura nu il poate introduce".

Ministrul Educatiei nu a explicat, insa, de ce a luat aceasta decizie cu o luna inainte de inceperea anului scolar, cand deja multe materiale auxiliare au fost comandate si chiar tiparite, iar acum devin maculatura, fiind total inutile.

Liviu Pop a spus ca a emis un ordin care anuleaza ordinul de ministru emis in anul 2002, pe baza caruia au fost redactate materialele auxiliare, argumentand ca a ajuns la concluzia ca acest ordin nu a fost actualizat. Ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...