Ministrul Educației vrea ca profesorii de la oraș să predea cu ora și la școlile din rural, pentru a crește performanța!

Ministrul Educatiei: "Vom asigura subventii substantiale pentru a incuraja profesorii sa faca acest efort. Avem buget, avem fonduri europene, avem inca 300 de milioane pe care trebuie sa le repartizam pe proiecte". 

Ministrul Educației vrea ca profesorii de la oraș să predea cu ora și la școlile din rural, pentru a crește performanța!

Ministrul Educatiei vrea sa ca invatamantul din mediul rural sa devina performant printr-un "proiect de suflet", care presupune ca profesorii buni din scolile de la oras sa predea, cu ora, si in scolile de la tara.

"Ideea este ca avem o serie intreaga de norme in mediul rural pentru care nu gasim intotdeauna cadre didactice bine pregatite. Ele sunt luate in regim de plata cu ora si as dori ca in acest regim, dar cu o subventie financiara semnificativa, sa determinam cat mai multi profesori ai nostri de exceptie sa sustina, in afara normei de baza, si cateva ore, poate o zi pe saptamana, si in mediul rural", a anuntat Valentin Popa, ministrul Educației.

Potrivit ministrului, banii ar urma sa vina dintr-o finantare europeana.

"Nu urmaresc sa scot pe cineva din sistem. Urmaresc sa ocup cat mai multe norme vacante cu personal de inalta calificare", a spus Popa, subliniind ca ministerul nu a stabilit valoarea subventiei pentru dascalii care vor activa si in mediul rural.

In opinia ministrului, acest proiect va demonstra nu doar ca profesorii pot fi motivati, atunci cand sunt platiti suplimentar, dar si ca elevii din medii defavorizate pot face performanta daca au indrumarea corespunzatoare.

"De ce s-ar duce profesorii din mediul urban sa predea in mediul rural? Din doua motive. Sa dovedeasca ca pot face excelenta si cu elevii din medii dezavantajate, din mediul rural in special, nu numai in scolile de performanta din oras, dar si pentru o motivatie financiara substantiala (...) Vom asigura subventii substantiale pentru a incuraja profesorii sa faca acest efort. Avem buget, avem fonduri europene, avem inca 300 de milioane pe care trebuie sa le repartizam pe proiecte. Trebuie sa lucram de urgenta si sa avem proiecte consistente pentru ca fonduri avem. As dori ca acest proiect sa inceapa din anul nou scolar", a mai spus ministrul Popa.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Organele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
20

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...

Cum să evităm pericolele internetului, sfaturi pentru părinți!

astăzi, 14:35
12

Într-un document redactat la începutul anilor 2000 în Statele Unite ale Americii, intitulat „Familia ta și ciberspațiul”, se vorbeşte despre lucrurile pe care părinț...

Toți profesorii corectori de la Evaluarea Națională și BAC 2024 vor fi în centre de evaluare, nu vor mai evalua de acasă, anunță Ligia Deca

astăzi, 13:36
72

Profesorii corectori de la Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat 2024 vor fi în centre de examen, nu vor mai putea evalua lucrările elevilor de acasă, așa cum s-a î...