Ministrul Educației: "Orice evaluare evaluează subiectele din evaluarea respectivă"

Ministrul Educației: "Orice evaluare evaluează subiectele din evaluarea respectivă"

 Actualul Ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a spus că bacalaureatul este o „evaluare care evaluează subiectele” și că „sigur reflectă programa școlară”. Declarația a fost făcută la emisiunea Tema Zilei, pe TVR 1, ca răspuns la întrebarea moderatorului dacă bacalaureatul reflectă limpede cunoştinţele acumulate de un elev în liceu.

Ministrul a explicat apoi că e nevoie de o diferențiere și mai mare a examenului de Bacalaureat, “pe tipuri de clase” şi chiar despre cum ar trebui “să gândim la abordarea unui curricullum diferențiat”.

Moderator: „Considerați că Bacalaureatul actual arată limpede cunoștințele pe care le-a acumulat un elev în timpul liceului?

Ecaterina Andronescu: “Orice evaluare evaluează subiectele pe care examenul le presupune în evaluarea respectivă. Sigur reflectă programa școlară, fără îndoială pentru că subiectele au fost din programele școlare pe diferite tipuri și profile de învățământ. Ce fac cu aceste cunoștințe, asta fără îndoială este o întrebare la care cred că mai trebuie să lucrăm pentru că eu mi-aduc aminte, ca studentă fiind, chiar la ora de discipline dificile, matematica superioară pe care o face Politehnica pentru orice facultate, profesorul meu de matematică ne spunea la ce folosim fiecare dintre lucrurile pe care le învățam. Și de aceea îndreptarea modalității de predare și către utilitatea acelor cunoștințe cred că ar face și lecția mai atractivă și deopotrivă elevii ar înțelege de ce trebuie să învețe, la ce le sunt utile cunoștințele".

Ministrul a vorbit apoi despre ”nevoia de a avea un Bacalaureat diferențiat”. Ecaterina Andronescu a explicat la ce se referă: “mă gândesc la diferențiat pe tipuri de clase. Una este clasa de matematică-informatică, alta este clasa de științele naturii, astăzi Bacalaureatul se diferențiază prea puțin, poate trebuie să-l diferențiem mai mult și, de ce nu, chiar să gândim la abordarea unui curricullum diferențiat, în funcție și de opțiunile ulterioare ale celor care aparțin unei generații de elevi".

Pe 29 martie 2019, cu două zile înanintea termenului asumat de Guvern la care ar fi trebuit să propună dezbaterii proiectele celor trei legi ale Educației agreate în acordul cu sindicatele la Alba Iulia în noiembrie 2018, Ecaterina Andronescu a prezentat „Viziunea” sa asupra educației. În prezentare erau propuse patru tipuri de Bacalaureat – unul pentru studiile teoretice (științe), cel pentru studiile socio-umaniste și cel pentru studii vocaționale, plus unul pentru studii tehnologice.

sursa: Edupedu.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
1

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
65

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
83

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...