Ministrul Educației: Grădinițele vor rămâne deschise și în scenariul verde, galben și în cel roșu

Ministrul Educației: Grădinițele vor rămâne deschise și în scenariul verde, galben și în cel roșu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, duminică seară, că grădinițele vor rămâne deschise indiferent de scenariul în care se va afla România.

Restricțiile în grădinițele de stat vor dispărea, a anunțat Cîmpeanu la Antena 3.

„Am înţeles întrebarea. Am înţeles şi modul în care s-a transformat partea de şcoală, în parte de after-school. S-a făcut de fapt acelaşi lucru. Înţeleg foarte bine şi greutatea lucrului educatorilor în grădinţe. Eu, ca profesor universitar am spus tot timpul că apreciez ceea ce alţii fac şi eu aş putea face mai greu, sau nu aş putea face deloc. Sunt de acord că e mult mai greu de multe ori să fii educator, decât să fii profesor universitar.

La această întrebare, răspunsul este foarte clar. Şi în scenariul vede, şi în cel galben şi în cel roşu, grădinţele rămân dechise, pentru că cel mai greu este să lucrezi cu elevii de clasele I-IV şi în grădinţă. Nu spun că este uşor să lucrezi în gimnaziu, liceu sau în universitar online, dar în grădinţie şi în clasele I-IV este cel mai greu de imaginat, cum ai putea fi eficient, să îl înveţi pe un copil să facă litere online”, a declarat Cîmpeanu, citat de Antena3.ro

 

Spune-ne opinia ta