Ministrul Educatiei: Au existat masive interventii, intruziuni de natura politica in boicotarea concursului de directori de scoli

Ministrul Educatiei: Au existat masive interventii, intruziuni de natura politica in boicotarea concursului de directori de scoli

Ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, a facut mai multe declaratii in cadrul unei conferinte de presa in care sunt prezentate cele mai recente initiative si proiecte lansate de minister in domeniul invatamantului si cercetarii.

Declaratii ale ministrului Mircea Dumitru:

In invatamantul preuniversitar, capul de afis a fost tinut de concursul pentru directori de scoli. Am urmarit profesionalizarea managementului scolar si am urmarit sa rupem o traditi care cred ca eu ca nu este benefica dezvoltarii scolilor - traditia prin care ani de zile directorii au fost numiti prin desemnare directa nu prin concurs.

Rezultatul acestui concurs este de natura sa ne inspire un optimism rezonabil si moderat.

S-a inscris un numar mare de candidati, peste 7.000. Numarul de contestatii este redus, sub 300. Au existat masive interventii, intruziuni de natura politica in boicotarea acestui concurs.

Reprezentanti ai partidelor au incercat sa opreasca concursul. Am reusit sa il ducem la capat. Suntem in curs de solutionare a ultimelor contestatii. Corpul de control al ministrului analizeaza unele dintree ele. Suntem in calendar. Nu mai tarziu de 9 decembrie se va finaliza acest concurs.

Am fost intrebati daca se va realiza o alta etapa ins esiunea de primavara. Vom vedea daca vom lasa un memorandum pentru urmatoarul ministru.

E bine ca aceste concursuri sa nu se desfasoare o data la 10 ani.

O alta tema importanta este faptul ca pentru prima data Guvernul a acordat manuale gratuite elevilor de a Xi-a si a XII-a.

Daca nu exista manuale in toate scolile este pentru ca inspectorii si directorii de scoli nu au mers sa ridice manualele din depozite. Ele exista. Ii rugam sa mearga sa le ia.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
611

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
459

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2999

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...