Ministrul Educaţiei a invitat-o la o întâlnire la minister pe mama care i-a scris "Vă interzicem să ne distrugeți copiii"

"De peste 20 de ani faceți diverse experimente pe cetățenii acestei țări. Pot accepta să faceți experimente pe noi, adulții, merităm pentru că nu știm sau poate nu avem cum să alegem oameni ce iubesc țara asta pentru a ne conduce. Dar stimată doamnă, stimați politicieni, eu și alți zeci de mii de părinți vă interzicem să ne distrugeți copiii!" 

Ministrul Educaţiei a invitat-o la o întâlnire la minister pe mama care i-a scris "Vă interzicem să ne distrugeți copiii"

Scrisoarea publicată de Edupedu.ro, scrisă de mama a doi copii, a stârnit reacţia Ministerului Educaţiei. Într-un răspuns transmis autoarei mesajului se arată că ministrul educaţiei Ecaterina Andronescu “a parcurs” scrisoarea şi o invită la o întâlnire săptămâna viitoare. Articolul “Scrisoarea unei mame către ministrul Educației: Eu și alți zeci de mii de părinți vă interzicem să ne distrugeți copiii” a fost citită de câteva zeci de mii de oameni, distribuită şi comentată de alte câteva sute.

Iată răspunsul primit:

“Stimată doamnă,

Ministrul Ecaterina Andronescu a parcurs mesajul pe care l-aţi postat pe pagina de Facebook a MEN şi vă învită săptămâna viitoare, în funcţie de disponibilitatea dumneavoastră, la o întâlnire, pentru a discuta chestiunile semnalate. Întâlnirea ar urma să aibă loc la sediul ministerului. Ne-am bucura dacă răspunsul dumneavoastră ar fi pozitiv.”

Scrisoarea către ministrul Educaţiei a fost publicată vineri de către mama a doi copii, unul de 10 ani, celălalt de 6, într-un comentariu pe pagina de Facebook a Ministerului Educației.  În mesajul său, părintele face un apel la ministru să ”nu-i nenorocească copiii”. Scrisoarea a fost trimisă în contextul declarațiilor ministrulu Educației despre multitudinea de modificări pe care le are în vedere pentru sistemul de învățământ.

Puteţi citi aici textul integral al scrisorii.

“Doamna ministru sunt mama a doi copii; o fata și un baiat. Unul în clasa a 4-a și una în clasa pregătitoare. Sunt un părinte ce regretă enorm, din păcate, că a avut lașitatea de a crește doi copii în România. Sunt un părinte ce își privește copilul istovit de acest sistem de învățământ ce nu are o continuitate și nici respect față de copii și părinți. Ca mine sunt convinsă că sunt alți zeci de mii de părinți.

Declarațiile dumneavoastră din ultimele zile m-au convins că trăiți într-o țară diferită de țara mea. Îmi iubesc țara și nu pot înțelege de ce dumneavoastră, oamenii ce ați ajuns să ne conduceți, ați uitat că sunteți români. De peste 20 de ani faceți diverse experimente pe cetățenii acestei țări. Pot accepta să faceți experimente pe noi, adulții, merităm pentru că nu știm sau poate nu avem cum să alegem oameni ce iubesc țara asta pentru a ne conduce. Dar stimată doamnă, stimați politicieni, eu și alți zeci de mii de părinți vă interzicem să ne distrugeți copiii!”. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
10

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
127

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
119

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...