Ministerul Educatiei anunta anularea evaluarilor facute asupra sefilor inspectoratelor scolare: S-au constatat vicii majore in procesul de evaluare!

Ministerul Educatiei anunta anularea evaluarilor facute asupra sefilor inspectoratelor scolare: S-au constatat vicii majore in procesul de evaluare!

Ministerul Educatiei anunta ca a decis sa anuleze rezultatele evaluarii realizate asupra activitatii manageriale a inspectorilor scolari generali, intrucat, explica institutia, in urma unei verificari efectuate de Corpul de Control al ministrului cu privire la respectarea metodologiei "s-au constatat vicii majore in organizarea procesului de evaluare, dar si in evaluarea propriu-zisa".

Ministerul mai anunta ca a dispus efectuarea unei cercetari disciplinare in cazul persoanelor care se fac vinovate de vicierea procesului, precizand ca evaluarea va fi reluata dupa revizuirea metodologiei.

Recent, sase dintre inspectorii scolari judeteni revocati de fostul ministru al educatiei Liviu Pop si repusi in functii in urma unor decizii ale instantelor au primit acum calificativ nesatisfacator din partea Ministerului Educatiei, lucru care - spun acestia - "presupune iarasi incheierea raporturilor intre noi si minister". Inspectorii contactati de HotNews.ro au denuntat evaluarea facuta de minister drept ilegala si au anuntat ca vor contesta procedura.

Intr-un comunicat remis miercuri, Ministerul Educatiei Nationale (MEN) anunta ca a dispus anularea evaluarilor inspectorilor scolari generali, inspectorilor generali adjuncti si a directorilor Caselor Corpului Didactic si demararea de cercetari disciplinare.

"In urma controlului efectuat de catre Corpul de Control al Ministrului, in perioada 20-23 februarie, cu tema "Verificarea respectarii Metodologiei privind evaluarea activitatii manageriale desfasurate de catre inspectorii scolari generali, inspectorii scolari generali adjuncti din inspectoratele scolare si directorii caselor corpului didactic", s-au constatat vicii majore in organizarea procesului de evaluare, dar si in evaluarea propriu-zisa", arata MEN.
 

Potrivit sursei citate, Corpul de Control al ministrului a depistat urmatoarele nereguli care au dus la vicierea procesului de evaluare:

- Au fost folosite formulare de evaluare care nu se regasesc in ordinul de ministru ce reglementeaza procesul de evaluare (OMEN nr. 4315/2014);

- Din formularele utilizate in procesul de evaluare lipseste rubrica de autoevaluare;

- Totalul punctajului de pe unele fise de evaluare a fost calculat gresit, astfel incat calificativele acordate au fost eronate, persoana evaluata obtinand un calificativ mai bun sau mai slab decat cel corect. Pe baza acestor calificative, persoanele evaluate sunt mentinute sau nu in functia de conducere;

- In alte cazuri, s-a ajuns la situatii aberante in care punctajul acordat depaseste punctajul maxim de 100 de puncte;

- Evaluarea directorilor Caselor Corpului Didactic nu a fost realizata in fapt de catre Comisia unica de evaluare, asumandu-se rezultatele unei evaluari anterioare.


Astfel, Ministrul Educatiei informeaza ca a dispus urmatoarele masuri:

1. Anularea evaluarii realizate asupra activitatii manageriale desfasurate de catre inspectorii scolari generali, inspectorii scolari generali adjuncti si directorii caselor corpului didactic.

2. Reluarea procesului de evaluare, dupa revizuirea metodologiei de evaluare.

3. Efectuarea de cercetari asupra faptelor care au condus la vicierea procesului de evaluare, in vederea stabilirii raspunderii disciplinare a persoanelor care se vor dovedi vinovate.

Ministerul tine sa reaminteasca in comunicat ca inspectorii generali, inspectorii generali adjuncti si directorii Caselor Corpului Didactic sunt evaluati anual conform prevederilor Legii Educatiei Nationale nr.1/2011, iar, in temeiul acestor evaluari privind activitatea manageriala, se acorda calificative pe baza carora se decide mentinerea, monitorizarea sau incetarea contractului de management.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...