Ministerul Educatiei a lansat o consultare online privind modificarea planurilor cadru pentru liceu

Ministerul Educatiei a lansat o consultare online privind modificarea planurilor cadru pentru liceu

Ministerul Educatiei Nationale si Institutul de Stiinte ale Educatiei organizeaza, in perioada 6 - 20 februarie 2018, o consultare prin intermediul unui chestionar online privind proiectele de plan-cadru pentru invatamantul liceal. Cadrele didactice, inspectorii scolari, dar si alte categorii de specialisti pot completa chestionarul pe www.surveymonkey.com. Consultarea este parte a dezbaterii publice privind proiectele de plan-cadru pentru invatamantul liceal.

Intrebarile vizeaza "oportunitatea modificarii planurilor cadru de liceu", respectiv daca este sau nu oportuna, "raportul optim intre trunchiul comun obligatoriu si disciplinele la decizia scolii in planul cadru", respectiv un trunchi comun consistent pentru toate filierele, un trunchi comun redus, balansat de o pondere mai mare la decizia scolii, un echilibru intre curriculumul obligatoriu si posibilitatea scolii de a promova o oferta adaptata.

De asemenea, una dintre intrebari este "ce aspecte ar trebui imbunatatite cu prioritate in cazul planurilor cadru", cu variantele de raspuns: abordarea multi si inter-disciplinara, clarificarea statutului disciplinelor din curriculumul diferentiat, promovarea unor discipline noi, alaturi de cele traditionale, eliminarea unor discipline, ajustarea numarului de ore.

Ministerul Educatiei recomanda parcurgerea, in prealabil, a celor 3 propuneri de plan-cadru supuse dezbaterii, precum si a profilului de formare al absolventului de liceu. 

Suplimentar, pe langa raspunsurile propriu-zise, pot fi facute, daca este cazul, observatii si propuneri in spatiile special dedicate.

"Mentionam ca scopul acestei consultari publice nu vizeaza strict alegerea uneia dintre cele 3 variante propuse spre dezbatere, ci gasirea unei solutii optime.

Nu se solicita date cu caracter personal, iar raspunsurile sunt confidentiale si vor fi utilizate doar in scopul consultarii", arata comunicatul Ministerului Educatiei.

Vezi aici cele trei proiecte privind planurile cadru pentru liceu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
613

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
461

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3001

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...