Mihaela Huncă: „Trebuie să eliminăm premisele prin care nu facem altceva decât să exportăm creiere şi forţă de muncă înalt calificată”

Mihaela Huncă: „Trebuie să eliminăm premisele prin care nu facem altceva decât să exportăm creiere şi forţă de muncă înalt calificată”

„Studenţii care sunt în mediul academic sunt o valoare inestimabilă a României! Începe un nou an universitar în care trebuie să eliminăm premisele prin care nu facem altceva decât să exportăm creiere şi forţă de muncă înalt calificată”, a transmis deputatul botoșănean Mihaela Huncă către colegii din Parlament.

Liderul filialei Botoșani a PRO România și-a continuat declarația de presă prin sublinierea unor deficiențe pe care sistemul educațional le suportă, implicit învățământul universitar.

„Deschiderea anului universitar este pentru studenţi un moment încărcat de emoţie. Mă bucură faptul că foarte mulţi tineri aleg să se îndrepte spre nivelul superior de educaţie. Prin grija profesorilor, cu efortul şi cu vocaţia lor le doresc să fie acea generaţie care este pregătită pentru ziua de mâine, pentru dezvoltarea socială şi economică a României. Urez, din suflet, tuturor studenţilor, mult succes, iar cadrelor didactice, multă putere de muncă în misiunea lor nobilă de a pregăti tinerii care construiesc un nou viitor pentru România!

Studenţii nu trebuie să fie singuri în acest drum pe care şi l-au propus, ci, întreaga clasă politică trebuie să facă eforturi pentru ca desăvârşirea lor profesională să îşi găsească la finalul studiilor un loc acasă, un loc în România, aici unde avem nevoie de ei!

Din păcate, stimaţi colegi, şi pe bună dreptate, tinerii din România se plâng că nu işi găsesc un loc de muncă în ţară, după terminarea studiilor, iar atunci când au totuşi o şansă, domeniul în care ajung să muncească nu are nicio legatură cu studiile absolvite. Rolul nostru, ca oameni politici, este acela de a promova un cadru legislativ stabil şi predictibil prin care să implementăm măsuri reale şi concrete care să determine intelectualii să profeseze acasă. Trag un semnal de alarmă către toţi politicienii şi spun că putem începe cu paşi mici dar, importanţi. Este un gest de onoare, pe care putem să-l facem pentru a da acestor elevi, absolvenţi şansa de a-şi desăvârşi educaţia şi de a profesa în România”, spune Mihaela Huncă, parlamentar în Comisia pentru Învățământ.

Concluzia pe care fostul inspector școlar general a transmis-o este că tinerii absolvenți trebuie încurajați să rămână în țară, în special, prin măsuri pe care Guvernul trebuie să le implementeze.

„Rolul nostru, ca oameni politici este acela de a promova un cadru legislativ prin care să implementăm măsuri reale şi concrete care să îi determine pe aceşti tineri, care au început o frumoasă viaţă academică, să se desăvârşească şi să profeseze acasă!”, a încheiat Huncă.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
16

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...

Află despre noutățile din industria SEO, îmbunătățește-ți cunoștințele și socializează cu oameni deosebiți din domeniu, SEO Vibes on Tour, București

astăzi, 14:42
54

SEO Vibes on Tour este un super eveniment special dedicat celor care pasionați de lumea SEO, iar scopul lui este de a aduce împreună specialiștii de SEO pentru a-și îmbunătăți cuno...

USR Botoșani: Bani de reabilitări stradale și căldură în școli, la un pas de a fi dați de primarul Andrei pe campania sa electorală

astăzi, 13:33
231

În condițiile în care botoșănenii își rup mașinile de ani de zile pe străzile denivelate din Municipiul Botoșani și în condițiile în care elevii sunt puși să-...