Măsuri de prevenție luate de IȘJ Botoșani privind limitarea transmiterii infecțiilor respiratorii în școli și grădinițe

Măsuri de prevenție luate de IȘJ Botoșani privind limitarea transmiterii infecțiilor respiratorii în școli și grădinițe

În cadul conferinței de presă care a avut loc în cursul zilei de luni la sediul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani, reprezentanții instituției au subliniat că, odată cu izbucnirea acestei epidemii, unitățile școlare au obligația de a lua toate măsurile de prevenire a îmbolnăvirii în colectivitățile de preșcolari și școlari.

„În fiecare zi se va realiza triajul elevilor de către personalul medical din unitățile de învățămînt la începutul fiecărui schimb. În cazul apariției de minimum trei cazuri de gripă confirmată într-o clasă de  elevi sau grupă de copii, cursurile clasei/grupei respective se vor suspenda. Totalul va fi raportat și la Direcția de Sănătate Publică din Botoșani”, a declarat Ciprian Manolache, inspector școlar și purtător de cuvânt al IȘJ Botoșani.

În clasele sau grupele unde activitatea va fi suspendata, obligatoriu se va realiza dezinfecția spațiilor de învățămînt.

„Să sperăm că nu vom avea astfel de situații. La nivelul județului Botoșani, în prezent nu există niciun caz  de gripa confirmată prin analize de laborator, sunt tot felul de alte afecțiuni, infecții respiratorii sau răceli, însă nu gripă confirmată prin analize de laborator și prin documente medicale care să certifice această boală”, a adăugat Manolache.

Potrivit inspectorului, IȘJ este inștiințat zilnic de conducerea tuturor unităților școlare cu privire la numărul de cazuri posibile de gripă.

„Până la această oră nu a fost semnalat niciun caz de gripă. Toate aceste situații le centralizăm și le raportăm , la rândul nostru, la Ministerul Educației și Cercetării, într-o strânsă colaborare cu cei de la DSP Botoșani, întocmai pentru a putea preveni situațiile neplăcute”, adaugă inspectorul școlar.

Toate școlile trebuie să pună la dispoziția elevilor apă și săpun pentru a limita răspândirea microbilor, iar copiii au fost informați că trebuie să respecte regulile de igienă.

Ciprian Manolache îndeamnă ca manifestările sportive, culturale să fie amânate, pe cât posibil,  pentru a preveni aglomerarea și pentru limitarea transmiterii infecțiilor respiratorii.

(Anca Savel)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
10

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
32

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...

Olimpiada de Limba și literatura ucraineană maternă 2024 – etapa națională – se va desfășura începând de luni la Botoșani

astăzi, 09:05
26

În perioada 22-25 aprilie 2024, la Botoșani se va desfășura a XXX-a ediție a Olimpiadei naționale de limba și literatura ucraineană maternă – etapa națională, un eveniment de pre...