Mai multe școli din județ vor fi conduse, în anul școlar viitor, de directori cu delegație

Mai multe școli din județ vor fi conduse, în anul școlar viitor, de directori cu delegație

Nu toate unitățile de învățământ din județul Botoșani vor avea de la 1 septembrie directori sau directori adjuncți care să fi ocupat posturile prin concurs.

Potrivit Iulianei Nacu, președintele Sindicatului Învățământului Preuniversitar, sunt școli din județ unde nu s-a înscris niciun candidat la concursul pentru directori organizat în această perioadă de Inspectoratul Școlar Județean, iar pe aceste posturi vor fi numite în continuare persoane cu delegație.

"Nu vor fi directori cu concurs în toate școlile. Sunt vreo șase-șapte școli unde nu s-a înscris niciun candidat la concurs. Sunt condiții mai dure impuse pentru participarea la concurs, metodologia impune niște restricții, și sunt școli care lucrează cu puțini titulari. Sunt unul-doi titulari într-o școală iar persoanele respective nu au vrut să se înhame la așa ceva. În momentul în care există un contract managerial marea majoritate realizează că este și o altă responsabilitate. Contractul prevede și niște sancțiuni, tragere la răspundere când nu faci ceea ce ai de făcut. Este cu totul altceva când nu există un contract care să sancționeze ceea ce nu faci, și altfel se pot lua măsurile coercitive când există un contract", a declarat Iuliana Nacu.

IȘJ a scos la concurs 55 de posturi de directori și directori adjuncți. 

 

 

Spune-ne opinia ta