Locuințe de serviciu pentru profesori, asigurări medicale speciale și împrumuturi cu dobânda subvenționată

Locuințe de serviciu pentru profesori, asigurări medicale speciale și împrumuturi cu dobânda subvenționată

   Foto: portalinvatamant.ro

Ministerul Educatiei a anuntat recent ca se pregateste pentru o noua Lege a Educatiei, care va fi gata pana la finalul anului 2017. In acelasi timp, insa, exista si o alta initiativa care vizeaza domeniul educational, una care promite conditii mult mai bune pentru personalul didactic.

Promisiuni extrem de atractive pentru profesori din partea Academiei Romane. In cadrul Stategiei de de dezvoltare a Romaniei pentru urmatorii 20 de ani elaborata de forul academic se precizeaza faptul ca profesorii vor ajunge sa fie "intre primele 3 profesii ca atractivitate in sectorul public", enumerandu-se si o serie de facilitati ce urmeaza sa fie acordate: locuinte de serviciu, asigurari medicale speciale si imprumuturi cu dobanda subventionata. Strategia este in stadiul de elaborare si discutii, impreuna cu Presedintia Romaniei.

Aceasta este o viziune ampla asupra felului in care trebuie sa arate si sa se dezvolte Romania, avand un capitol special dedicat educatiei.
 
Profesorii primesc promisiuni extrem de atractive, ce ar urma sa fie implementate in perioada urmatoare. Locuinte de serviciu, asigurari medicale speciale (atat pentru ei cat si pentru familie) precum si imprumuturi cu dobanda subventionata de stat pentru achizitiile de carti sau calculatoare si scutiri de taxe de studiu pentru copiii cadrelor didactice sunt doar cateva dintre masurile propuse de Academia Romana pentru cresterea atractivitatii profesiei didactice.
 
Tinta acestei Strategii, in ceea de priveste domeniul educational, este promisiunea ca "profesia didactica va deveni una dintre cele mai respectate si cautate pe piata muncii si se va situa in primele trei profesii ca atractivitate in sectorul public".  

Strategia de Dezvoltare a Romaniei in urmatorii 20 de ani care este in acest moment in stadiu de elaborare, urmand ca pana in ianuarie 2018, sub patronajul Presedintelui Romaniei, aceasta sa fie aprobata printr-un "acord de indeplinire de catre institutiile si fortele politice majore ale tarii", scrie portalinvatamant.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
782

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
248

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
209

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...