Liviu Pop, despre greseala din manualul de Matematica: 12 s-ar putea sa fie mai mare decat 16

Liviu Pop, despre greseala din manualul de Matematica: 12 s-ar putea sa fie mai mare decat 16

Liviu Marian Pop, fost ministru al Educatiei si profesor de matematica, a afirmat, miercuri, ca in unele cazuri 12 este mai mare decat 16. Asta, in contextul in care zilele acestea a iesit la iveala o greseala majora din manualul de Matematica de clasa I, din care aflam ca 12 este mai mare ca 16.

Pop a fost intrebat de jurnalisti despre aceasta eroare, in care simbolul "mai mic" intre numarul 12 si numarul 16 este trecut corect, doar ca la interpretare se precizeaza ca, de fapt, 12 este mai mare decat 16.

"Deci in baza numerica 10, 12 este mai mic decat 16. In alta baza numerica, 12 s-ar putea sa fie mai mare ca 16, adica in baza 5", a declarat Pop, citat de Digi24.

Ulterior, fost ministru s-a scuzat, argumentand ca nu a inteles exact intrebarea: "Nu, nu, nu, eu nu am stiut de ce m-ati intrebat. Eu am raspuns din prisma intrebarii, fara sa stiu la ce nivel de invatamant va referiti", a raspuns acesta.

Dupa ce au fost descoperite numeroase greseli in manualele de Istorie, Geografie si Biologie de clasa a VI-a, din manualul de "Matematica si explorarea mediului" pentru clasa I, elevii invata ca numarul 12 este mai mare decat 16, cartea fiind publicata de Editura Didactica si Pedagogica, sub autorii Tudora Pitila si Cleopatra Mihailescu.

Informatia este prezentata corect, cu simbolul de mai mic aferent - "12 < 16", insa greseala intervine in momentul in care este oferita explicatia: "Citim: 12 este mai mare decat 16". Eroarea poate fi gasita la pagina 25 a manualului.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
611

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
459

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2999

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...