Liderul LSI Botoșani, despre angajările din învățământ: "Etapele sunt duse prea târziu"

Liderul LSI Botoșani, despre angajările din învățământ: "Etapele sunt duse prea târziu"

Calendarul moblității personalului didactic din anul școlar 2017-2018 îi nemulțumește pe sindicaliștii din educația botoșăneană.

Potrivit lui Liviu Axinte, președintele Ligii Sindicatelor de Învățământ, etapele de mobilitate a personalului se finalizează la data de 11 septembrie, deși sindicatele au cerut printr-un proiect ca aceste etape să se încheie în luna august.

Ducerea acestui termen până aproape de începutul anului școlar poate genera situații în care în primele zile de școală să fie catedre vacante la nivelul unităților din învățământ, sunt de părere sindicaliștii.

"Etapele sunt duse iarăși târziu, spre începutul anului școlar. Noi am vrea să fie etapele mai repede astfel încât corecțiile care se fac mișcării din ședințele publice să se facă până la începerea școlii. În comisiile paritare de la nivelul Inspectoratului Școlar noi nu puteam să ne întâlnim până nu se terminau toate etapele, iar în aceste comisii se mai puteau face niște reglaje", a precizat Liviu Axinte.

La nivelul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani a fost deja constituită comisia de mobilitate. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Nu sunt bani pentru salariile angajaţilor de la Protecţia Copilului, pe final de an!

astăzi, 14:35
595

Situaţia financiară delicată a fost adusă în atenţia autorităţilor dar şi a parlamentarilor de Camelia Socianu, liderul Sindicatului Impact.La rectificarea de buget Consiliul Judeţe...

Locuinţă cerută de o familie afectată de explozia de pe Primăverii

astăzi, 13:29
1437

La o săptămână de când viaţa a peste 20 de botoşăneni a fost dată peste cap din cauza unei explozii ce s-a produs în blocul în care locuiau, pe strada Primăverii, o fam...

Semnal de alarmă tras de un angajat al Ambulanţei Botoşani privind asistenţii medicali fără Bacalaureat: "Să ne trezim la realitate!"

astăzi, 13:09
1394

În cadrul Comisiei pentru Dialog Social, Tiberiu Roman, reprezentant din partea sindicaliştilor de la Ambulanţă, a adus în discuţie cazul asistenţilor medicali care ies pe bandă rula...