Lansare inedită, astăzi: un Centru de Voluntari botoșăneni, creat de adolescenți

Lansare inedită, astăzi: un Centru de Voluntari botoșăneni, creat de adolescenți

Cea de a VI-a ediție a concursului de jurnalism pentru copii și adolescenți „Botoșani, orașul meu drag” (B.O.M.D.) vine cu o noutate pentru tinerii din Botoșani. 

Potrivit reprezentanților asociației, centrul de voluntariat BOMD este o idee a tinerilor Buzz, crescuți și formați în cadrul cercului de jurnalism, de a dezvolta voluntariatul în rândul tinerilor botoșăneni, de a le arăta cât de mult se pot dezvolta, implicându-se în activități care să le stimuleze creativitatea, imaginația, puterea de muncă, interesul pentru lucruri de calitate. 

Centrul de voluntariat BOMD se va deschide în cadrul festivității dedicate proiectului “Concursul de jurnalism pentru copii și adolescenți Botoșani, orașul meu drag (B.O.M.D.) – ediția a VI-a” realizat de Asociația Buzzmedia, cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Botosani. 

Tinerii cu vârste peste 14 ani se pot înscrie, ca voluntari, pe Telebuzz.ro. 

Centrul de voluntariat înființat în cadrul Asociației Buzzmedia va încheia contracte de voluntariat cu tinerii înscriși și îi va implica în activități atât ale asociației, cât și ale altor ONG-uri ori instituții botoșănene.

"Ne dorim ca centrul de voluntariat BOMD să devină o platformă de recrutare voluntari pentru ONG-ul nostru și alte ONG-uri și instituții din Botoșani. Noi cei care facem parte din echipa de coordonare și administrare a acestui centru suntem copiii-reporteri de ieri ai ziarului Buzz și putem spune că experiența dobândită pe teren ca mici reporteri, dar și de organizare a unor evenimente, implicarea noastră în campanii de tot felul ne-au ajutat enorm. De aceea susținem voluntariatul practicat de la vârste fragede", spune Alexandra Ciotir (17 ani), directorul executiv al centrului de voluntariat BOMD.

"În calitate de coordonator al centrului de voluntariat BOMD am propus deja câteva idei de activități și proiecte. Îmi doresc sa avem întâlniri de animare cu tinerii voluntari cât mai des, să-i implicam în proiectele noastre și sa le oferim oportunități de dezvoltare personală și către alte ONG-uriONG-uri", a spus Denisa Sandu (17 ani), coordonatorul centrului de voluntariat BOMD. 

Festivitatea de deschidere a proiectului “Concursul de jurnalism pentru copii și adolescenți Botoșani, orașul meu drag (B.O.M.D.) – ediția a VI-a” va avea loc miercuri, 10 iulie, ora 18.00, în sala de conferințe (la etaj) a Hotelului Belvedere. Evenimentul se va încheia cu organizarea echipelor pentru concursul de jurnalism și tragerea la sorți a subiectelor pentru reportajele care, într-o mare măsură, vor avea ca tematică voluntariatul.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Copii dintr-o comună, "La taifas" cu un rapsod, despre tradițiile locale

astăzi, 15:42
93

Joi, 18 iulie a.c., Asociaţia Cultural-Artistică “Albeșteanca”, din comuna căreia îi poartă numele, a desfăşurat cea de a doua activitate din cadrul proiectului "Tr...

Bărbat anchetat pentru pescuit ilegal, după ce a fost depistat de jandarmi

astăzi, 14:57
181

Un bărbat care pescuia lângă râul Prut, utilizând o plasă cu lungimea de 45 de metri, a fost depistat de jandarmi în cadrul unei acțiuni executate joi dimineață...

Familie internată, după o masă cu ciuperci

astăzi, 14:37
122

Şase persoane din județ, de 32, 40, 50, respectiv 57 de ani, printre care și doi copii de 8, respectiv 9 ani, au ajuns joi la Urgenţe, după ce au mâncat ciuperci culese ...