Joi e zi liberă pentru elevii din București, Giurgiu și Brăila. Ce se întâmplă la Botoșani!

Joi e zi liberă pentru elevii din București, Giurgiu și Brăila. Ce se întâmplă la Botoșani!

Elevii si prescolarii din Bucuresti si din judetele Giurgiu si Braila nu vor face cursuri joi, cu ocazia Zilei Internationale a Educatiei, declarata nelucratoare, in timp ce in institutiile scolare din celelalte judete vor fi organizate activitati extrascolare.

Ministerul Educatiei anunta ca atat in contractul colectiv de munca pentru anul 2017, incheiat intre Ministerul Educatiei si federatiile sindicale din invatamant, cat si in ordinul de ministru privind structura anului 2017-2018, se stabileste ca unitatile de invatamant vor sarbatori ziua de 5 octombrie, Ziua Internationala a Educatiei, prin desfasurarea unor activitati extrascolare.

In Bucuresti si in judetele Giurgiu si Braila, prin contractele colective de munca incheiate la nivelul inspectoratelor scolare, in cadrul comisiilor paritare, ziua de 5 octombrie a fost declarata nelucratoare, astfel ca nu se vor tine cursuri.

Ziua Internationala a Educatiei sau Ziua Internationala a Profesorului a fost stabilita de UNESCO pe 5 octombrie.


Ce vor face elevii botoșăneni pe 5 octombrie!

Ca și în anii anteriori, la nivelul fiecărei unități de învățământ din județul Botoșani vor fi organizate manifestări specifice, organizate în timpul programului de lucru, fiind vorba de activități educative și recreative.

Potrivit conducerii Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, în ziua de 5 octombrie nu se vor preda lecții. Gabriel Hârtie, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean, a declarat că la nivelul fiecărei unități școlare se vor face activități educative stabilite de comun acord cu sindicatul. ”Nu se vor pune note, nu se vor face cursuri. De altfel, și Ordinul de ministru privind structura anului școlar prevede faptul că se fac activități și manifestări cu prilejul Zilei Internaționale a Educației”, a precizat Gabriel Hârtie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58
2

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
462

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
149

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...