Invitaţie la o lansare inedită

Invitaţie la o lansare inedită

Are doar 14 ani şi este elevă în clasa a VIII-a, iar vineri seară îşi lansează primul său roman. Este vorba despre Marieva A. Demetrescu, micuţa artistă botoşăneancă ale cărei rânduri au putut fi citite şi în "Cuvintele autoarei", o carte lansată în februarie 2017. 

Profesorul Gheroghe Median scria atunci despre prima apariţiei a elevei Şcolii Generale nr. 6 din Municipiul Botoşani că „este o carte în care, cu candoarea vârstei, dar şi cu o maturitate deasupra acesteia, tânăra autoare priveşte şi analizează lumea, intuieşte situaţii şi emoţii în care nu s-a aflat şi pe care nu le-a trăit încă, dar cu care, desigur, se va întâlni, şi pledează pentru dreptul semenilor săi la viaţă şi iubire. Este o carte care te cucereşte de la primele pagini şi te convinge că autoarea are toate datele de a se realiza ca scriitor.”

Lansarea romanului intitulat „Romanţa anonimă” va avea loc, aşadar, pe 7 decembrie, începând cu ora 19, în sala „Mihai Eminescu” a hotelului Rapsodia. 

Părinţii Mariei Alexia Roşu, pe numele ei de dincolo de scenă, au croşetat câteva momente care să se asorteze cu subiectul romanului centrat pe condiţia artistului în societate. Astfel, alături de deja cuceritul Gheorghe Median, vor fi prezenţi profesori, colegi ai celor doi părinţi responsabili pentru apariţia şi formarea autoarei, ambii cadre didactice ale Liceului de Artă „Ştefan Luchian”. Totodată, elevi ai liceului anunţă să încânte publicul alături chiar de Marieva, Ioana Popovici, Oana Tăbultoc, Teodor Humă fiind, aşadar, trecuţi pe afişul evenimentului. De remarcat că la eveniment va fi prezentă şi Gina Micloş, directorul executiv al editurii Coresi, cea care a scos pe piaţă obiectul lansării. (Comunicat de presa)

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
10

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
112

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
113

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...