Invitaţie la LICEU: toate liceele din Botoşani îşi recrutează viitorii elevi la Târgul Liceelor şi Meseriilor! FOTO

Cu tot ce-au avut mai interesant şi mai frumos s-au prezentat elevii şi profesorii din liceele botoşănene la Târgul Liceelor, acţiunea de "recrutare" a viitorilor liceeni.

Invitaţie la LICEU: toate liceele din Botoşani îşi recrutează viitorii elevi la Târgul Liceelor şi Meseriilor! FOTO

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Sala de sport a Colegiului Tehnic "Gheorghe Asachi" din Botoşani s-a umplut din nou de elevi, profesori, cărora li s-au alăturat oficialităţi judeţene, la deschiderea unei noi ediţii a Târgului Liceelor şi Meseriilor.

Fiecare liceu s-a prezentat la târg cu câte o delegaţie, mai numeroasă sau mai redusă, formată din cadre didactice şi elevi, pentru a-şi promova oferta educaţională. Liceul de Artă "Ştefan Luchian" a venit cu lucrări plastice şi cântăreţi, Liceul Pedagogic cu corul condus de prof. Laurenţiu Palade, Liceul de Ştiinţe ale Naturii cu o broască ţestoasă şi insectare. Deloc de neglijat a fost standul Seminarului Teologic "Sf. Gheorghe", care a expus icoane pictate, în timp ce liceul- gazdă "a luat ochii" participanţilor cu drona pe care elevii au ridicat-o în mai multe rânduri.

La deschiderea Târgului- care va dura două zile, au participat deputatul Mihaela Huncă, inspectorii şcolari generali adjuncţi Paula Gavriluţă şi Crina Muraru, subprefectul Daniela Beclea şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Liviu Toma.

"Vreau să vă mulţumesc pentru modul în care aţi organizat această activitate şi totodată că ne-aţi invitat şi pe noi să participăm la acest târg. Orientarea şcolară şi profesională este importantă pentru drumul pe care îl alegem. De aceea, şi Guvernul Grindeanu are printre măsurile importante în domeniul educaţiei orientarea şcolară şi profesională, iar acum, această iniţiativă se află în dezbatere. Aşa că nu numai activitatea de informare la care astăzi asistăm este importantă ci şi activităţile de consiliere, de orientare şcolară şi profesională şi mă refer aici atât la cele individuale cât şi la cele de grup", a spus Mihaela Huncă, fostul inspector şcolar general.

Inspectorul şcolar general adjunct Paula Gaviluţă a apreciat, la rândul său, organizarea Târgului şi a îndemnat viitorii liceeni să studieze cu atenţie oferta liceelor. "În numele Inspectoratului Şcolar Judeţean, noi vă dorim o zi frumoasă, vor fi zile pline- astăzi şi mâine, iar elevilor de clasa a VIII-a le urăm succes la evaluarea naţională", a spus Paula Gavriluţă.

După încheierea discursurilor oficialilor, elevii de clasa a VIII-a, însoţiţi de diriginţi, au trecut pe la fiecare stand în parte, pentru a analiza oferta de profile şi baza materială a fiecărei unităţi de învăţământ liceal în parte. Târgul Liceelor şi Meseriilor este deschis vineri până la ora 18:00, iar sâmbătă, între orele 10:00 şi 14:00.





















 

 

Spune-ne opinia ta