Inspectoarea acuzată că a încasat bani de pe urma unei eleve cu dizabilități a demisionat din funcție!

Inspectoarea acuzată că a încasat bani de pe urma unei eleve cu dizabilități a demisionat din funcție!

Inspectorul Cătălina Hodan, pe care mama unei fetițe cu dizabilități a acuzat-o că a încasat vreme de trei ani contravaloarea orelor de logopedie la domiciliu pe care, însă, nu le-a efectuat decât pe hârtie, a demisionat din funcție, Inspectoratul Școlar Botoșani aprobându-i cererea. 

Ca urmare a sesizării adresate - de către mama fetiței - Școlii Speciale “Sfântul Stelian” Botoșani, a fost instituită o comisie la nivelul unității de învățământ, comisie care, în urma analizei documentației, a emis un răspuns în care se precizează că faptele sesizate de către mama elevei  sunt confirmate de Raportul comisiei de cercetare constituită conform reglementărilor în vigoare. Astfel, Consiliul de administrație a stabilit nu doar sancționarea doamnei Hodan Cătălina, ci și recuperarea prejudiciului pentru anii școlari 2015-2016, 2016-2017 și 2017-2018. 

Cătălina Hodan, care era și inspector pentru învățământul special, a contestat decizia școlii. Colegiul de Disciplină întrunit, luni, la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, a respins contestația, astfel că decizia Școlii Speciale rămâne valabilă și trebuie să își producă efectele: recuperarea prejudiciului și sancționarea profesorului. 

În consecință, conducerea ISJ Botoșani a acceptat cererea de retragere din funcție a inspectorului școlar.

"Doamna Cătălina Hodan a solicitat astăzi, în ședința Consiliului de Administrație, încetarea detașării pe funcția de inspector școlar, începând cu data de 1 noiembrie 2018. Ieri s-a întrunit Colegiul de Disciplină al Inspectoratului Școlar, care a menținut sancțiunea dată de școală. Vor fi măsuri transmise și către unitatea de învățământ, cu termene, pe care trebuie să le îndeplinească, pentru că s-au constatat și acolo niște vicii de procedură, deci va primi recomandări și unitatea de învățământ, pentru ca pe viitor să nu mai avem astfel de situații", a declarat Gabriel Hârtie, inspector școlar general în cadrul ISJ Botoșani. 

În cauză continuă, însă, ancheta organelor judiciare, anchetă care va trebui să stabilească a cui aparține semnătura din rubrica dedicată părintelui, despre care mama fetiței spune că este falsă. Pe baza acestor semnături, școala a decontat contravaloarea orelor pe care profesorul Cătălina Hodan susținea că le-a efectuat la domiciliul elevei cu dizabilități, deși acest lucru s-a întâmplat numai pe hârtie. 

Citeste mai mult: Acuzații grave la adresa unui inspector școlar: "Este strigător la cer ca un inspector școlar să profite ani de zile de handicapul unui copil"

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plouă cu bani electorali peste județele Moldovei: Înainte de alegeri, Guvernul vrea să rezolve problema WC-urilor din "fundul curții"

astăzi, 17:47
131

Executivul anunță, prin Viorica Dăncilă, că va adopta o ordonanță de urgență prin care va acorda un ajutor nerambursabil de 20.000 lei pentru amenajarea de toalete în Nord-Est-ul țări...

COD GALBEN pentru mai multe localități din județul Botoșani, până la ora 18.00!

astăzi, 16:28
955

Administrația Națională de Meteorologie a emis Cod Galben pentru mai multe localități din județul Botoșani, atenționarea fiind valabilă până la ora 18.00. Astfel, se va semn...

Metode eficiente de a-ți îmbunătăți memoria și concentrarea înainte de examene

astăzi, 16:06
132

Memoria este precum un muschi care trebuie exersat. Invatarea este un proces care necesita rabdare si cat mai multa practica. Daca inca nu ai gasit metoda sigura care sa te ajute sa memorezi mai reped...