Inspecție tematică în toate școlile din județ. Ce se verifică!

Inspecție tematică în toate școlile din județ. Ce se verifică!

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) a stabilit ca inspecția tematică în care vor fi verificate toate unitățile de învățământ din județul Botoșani să se desfășoare în perioada 18-22 septembrie.

Inițial, inspecția ar fi trebuit să se desfășoare chiar în prima săptămână de școală dar potrivit lui Ciprian Manolache, purtătorul de cuvânt al IȘJ, mai sunt unele aspecte de pus la punct, cum ar fi normarea.

Scopul inspecției tematice, ce va fi făcută de inspectorii școlari, este de a se vedea dacă directorii de școli au respectat termenele pentru remedierea deficiențelor depistate în urma controlului din luna august efectuat de o echipă mixtă constituită prin ordin al prefectului județului.

"Controalele vor fi realizate de către inspectorii școlari teritoriali pentru a verifica în ce măsură s-a ținut seama de recomandările făcute de către comisia mixtă alcătuită la ordinul prefectului în luna august, formată din reprezentanți ai DSP, ISU și IȘJ privind igiena în spațiile școlare. În această săptămâna se mai fac normări de catedre, se mai pun la punct aspecte legate de buna organizare a instituțiilor de învățământ. Vom merge în toate unitățile de învățământ din județ să verificăm dacă directorii au pus în aplicare recomandările instituțiilor abilitate", a precizat Ciprian Manolache. 

 

Spune-ne opinia ta