Infracțiuni în creștere în școlile botoșănene! Elevi și profesori agresați, deopotrivă!

Infracțiuni în creștere în școlile botoșănene! Elevi și profesori agresați, deopotrivă!

Numărul infracțiunilor înregistrate în unitățile de învățământ de pe raza județului Botoșani au înregistrat o creștere în acest an școlar, potrivit unei situații prezentată, vineri, în cadrul Colegiului Prefectural de șeful Poliției Botoșani. 

În perioada septembrie 2016-februarie 2017, au fost sesizate la nivelul unităților de învățământ din județul Botoșani 30 de infracțiuni, cu șapte mai multe față de anul școlar anterior, două dintre acestea fiind comise în zona adiacentă școlilor.
12 au fost infracțiuni de lovire sau alte violențe, iar 18 au fost infracțiuni de furt.

Victime ale agresiunilor au fost atât elevii, 27 la număr, cât și profesorii, fiind vorba de trei cadre didactice. Autori ai acestor fapte au fost în special elevi. Cele mai multe infracțiuni s-au produs în unitățile de învățământ în care nu există pază umană.

"Majoritatea infracțiunilor de lovire sau alte violențe se datorează unor conflicte spontane între elevi și au fost comise în timpul pauzelor sau la ieșirea de la cursuri, când nu erau supravegheați de profesori. Infracțiunile de furt privesc în special telefoane mobile, prejudiciile fiind mici și se datorează neluării măsurilor corespunzătoare de către elevi pentru asigurarea securității bunurilor pe timpul desfășurării orelor de curs, în timpul pauzelor sau când aceștia desfășoară activități în afara clasei, cât și faptului că majoritatea regulamentelor de ordine interioară a unităților școlare permit accesul elevilor cu telefoane mobile în incinta lor", susține cms. șef Viorel Șerbănoiu, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

 

 

Spune-ne opinia ta