Începe mişcarea personalului didactic. Emoţii pentru cei pândiţi de restrângerile de activitate!
BOTOSANI

Începe mişcarea personalului didactic. Emoţii pentru cei pândiţi de restrângerile de activitate!

Primele etape din calendarul mobilităţii personalului didactic vor începe săptămâna viitoare. La nivelul fiecărei unităţi de învăţământ se vor face calcule în vederea constituirii catedrelor, una dintre etapele importante fiind cea a rezolvări restrângerilor de activitate.

Potrivit lui Liviu Axinte, preşedintele Ligii Sindicatelor din Învăţământ, se va aproba în Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean fişa de evaluare pentru etapele de mişcare a personalului didactic după care va fi evaluată orice persoană care intră în mişcarea personalului didactic, fie că este vorba de etape precum restrângere, transfer sau completare.

“Când se va şti care va fi planul de şcolarizare pentru clasa a IX-a, se trimite la Minister şi în urma aprobării de către Minister a planului ar trebui să se ştie exact care este situaţia pentru a se constitui catedrele. Până pe 27 ianuarie ar trebui să se ştie şi situaţia persoanelor care intră în restrângere de activitate. Persoanele care intră în restrângere sunt pe 2 martie cu lista, ca termen, dar la nivelul şcolii se ştie cam la sfârşitul lui ianuarie, dacă mai sunt o parte din colegi cu restrângeri nerezolvate din anii trecuţi ei intră pe 27 ianuarie. Pe 30 ianuarie se comunică la Inspectorat lista acelor oameni care pot rezolva la nivelul unităţii, el a fost detaşat într-o unitate anul trecut pentru că nu şi-a rezolvat restrângerea şi pe 30 ianuarie i-ar da numire lui”, a precizat Liviu Axinte.

La nivelul fiecărei unităţi şcolare, între 27 ianuarie şi 7 februarie se constituie posturile didactice, între 7 şi 17 februarie are loc analiza, corectarea şi avizarea proiectului de încadrare a fiecărei şcoli la comisia de mobilitate a IŞJ, apoi până pe 3 martie întregirea de normă, care înseamnă că cel care este titular în două unităţi poate să îşi întregească într-o singură unitate. Până pe 27 ianuarie trebuie să depună şi pensionabilii cerere de rămânere la catedră. 

 

Spune-ne opinia ta