Încă un pas spre autonomia unităților de învățământ: Directorii de școli vor fi aleși prin vot de profesorii titulari

Încă un pas spre autonomia unităților de învățământ: Directorii de școli vor fi aleși prin vot de profesorii titulari

Directorii de școli vor fi aleși prin vot de profesorii titulari din școlile respective, anunță Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Ministrul a declarat că va lupta cât poate de eficient pentru a impune, politic, acest sistem de alegere a directorilor din școli.

Întrebat ce se poate face în acest moment cu numirea directorilor cărora le expiră mandatele în această perioadă, Cîmpeanu a spus că “abia aștept să organizez într-adevăr profesionist și apolitic aceste concursuri pentru inspectorii generali, pentru a ajunge mai apoi la numirea directorilor care nu trebuie să se facă așa cum se face acum, de azi pe mâine, din pixul unui inspector general”.

„Vă anunț că voi lupta cât pot de eficient ca alegerea unui director de școală să se facă pe baza deciziei votului profesorilor titulari din școala respectivă, care au normă întreagă. Cei care au normă fragmentată nu știu în care școală să voteze, e mai complicat. Dar cu siguranță cei care au normă în școală au o un ascendent și au o influență unii asupra altora și cu siguranță vor știi cum să aleagă un manager. Ăsta este sistemul cel mai corect prin care un profesor într-o școală își alege liderul.

Cred că numărul greșelilor va fi mult mai mic dacă vom reuși să impunem, politic desigur, acest sistem”, a spus Cîmpeanu la Antena3.

Profesorii titulari sunt profesorii care au promovat concursul național de Titularizare în învățământ și care au fost angajați pe perioada nedeterminată în unitatea de învățământ respectivă.

 

Spune-ne opinia ta