În atenția elevilor botoșăneni: Ești din mediul rural, ai fost admis la liceu cu medie peste 8 și ai nevoie de sprijin financiar?

O companie românească vine în sprijinul elevilor de liceu care provin din mediul rural, dar sunt lipsiți de posibilitățile materiale. O condiție importantă este ca elevii să fi fost admisi la liceu ce minimum media 8.

În atenția elevilor botoșăneni: Ești din mediul rural, ai fost admis la liceu cu medie peste 8 și ai nevoie de sprijin financiar?

Asociaţia Dedeman va continua şi în anul şcolar 2017-2018 programul de acordare a burselor şcolare elevilor de liceu din mediul rural cu rezultate şcolare foarte bune, dar cu posibilităţi materiale reduse.

Programul se adresează elevilor care au domiciliul în mediul rural şi care au fost declaraţi admişi în anul şcolar 2017-2018 în clasa a IX-a la unul din liceele de stat cu medie peste 8 (opt) şi care nu au posibilităţi materiale pentru continuarea studiilor.

Se vor acorda burse de acest fel în fiecare judeţ în care există un magazin Dedeman.

Cuantumul bursei lunare este stabilit în limitele cheltuielilor de cazare şi masa la căminul internat al liceului respectiv.

Condiţiile pe care elevul trebuie să le îndeplinească sunt prevăzute în Regulamentul de Acordare a Bursei (disponibil pe site-ul companiei, dar şi în magazine, la biroul de Resurse Umane), precum şi la departamentul Resurse Umane din cadrul magazinelor Dedeman aflate pe raza judeţului.

Selecţia se va face pe bază de dosar ce va conţine documentele indicate în respectivul regulament şi care se va depune la acelaşi birou de Resurse Umane din cadrul magazinului Dedeman.

Astfel, pot beneficia de bursă elevii care:

- sunt orfani de unul sau ambii părinţi;
- provin din casele de copii sau plasament familial;
- familia nu realizează pe ultimele 6 luni un venit lunar net mediu mai mare decât 300 lei pe membru de familie.

Bursa se suspendă în cazul în care: elevul este exmatriculat; renunţă la frecventarea cursurilor; înregistrează 20 de absenţe nemotivate într-un trimestru; înregistrează corigenţe la una sau mai multe materii; situaţia materială a acestuia se schimbă şi nu se mai încadrează în limitele prevăzute; pe parcurs se constată că au fost furnizate intenţionat date eronate cu privire la situaţia materială în dosarul prin care se solicită bursa.

Situaţia şcolară a elevului va fi analizată semestrial, iar în cazul obţinerii unei medii generale semestriale mai mici de 8 (opt) bursa va fi suspendată. Elevii beneficiari ai acestui ajutor vor păstra bursa până la terminarea ciclului liceal, dacă vor îndeplini condiţiile prevăzute de Regulament.

REGULAMENTUL DE ACORDARE A BURSELOR POATE FI STUDIAT AICI

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un tată disperat își caută copilul. A mers să îl ia de la școală dar nu l-a mai găsit!

Vineri, 19 Ianuarie 2018
4669

Părinții copilului în vârstă de 7 ani și jumătate au divorțat în anul 2013. Potrivit avocatului tatălui, instanța a stabilit custodie comună, cu un program de vizită, și d...

Un botoşănean a adormit la volan şi a produs un accident de circulaţie!

Vineri, 19 Ianuarie 2018
946

Botoşăneanul, aflat la volanul unui VW Golf, ar fi adormit şi a pătruns pe sensul opus unde a impactat un autoturism Dacia Logan ce circula dinspre Bacău.În urma impactului şoferu...

Accident de circulaţie provocat de un fost primar! A lovit cu mașina o tânără!

Vineri, 19 Ianuarie 2018
1434

Vasile Hânganu, de 73 de ani, fost primar al oraşului Bucecea, se afla la volanul unei autoutilitare Ford şi a ieşit din parcarea din faţa cinematografului pe strada Ion Pillat, însă ...