Impresionant: La 85 de ani, a intrat cu nota nouă la Facultatea de Drept!

"Am trăit zilele astea niște emoții care n-au semănat cu nimic, nu le găsesc nicicum definiția. Acum mulți ani, tata a fost cel care m-a anunțat că am luat la facultate. Azi, întâmplarea face ca eu să fiu cea care îl anunță pe el că a intrat. Tata face 85 de ani în toamna asta..."

Impresionant: La 85 de ani, a intrat cu nota nouă la Facultatea de Drept!

Veronica D. Niculescu, scriitoare, traducatoare si jurnalist, a scris astazi, pe Facebook, despre tatal sau, care si-a dorit viata intreaga sa devina avocat. A profesat ca inginer, iar astazi, fiica sa l-a anuntat ca a luat examenul de intrare la Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timisoara, unde daduse examen, pentru a-si indeplini visul.

"Astăzi, tatăl meu a fost admis la Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest Timișoara. A luat nota 9 la examenul susținut ieri. Am trăit zilele astea niște emoții care n-au semănat cu nimic, nu le găsesc nicicum definiția. Acum mulți ani, tata a fost cel care m-a anunțat că am luat la facultate. Azi, întâmplarea face ca eu să fiu cea care îl anunță pe el că a intrat. 
Tata face 85 de ani în toamna asta. A absolvit Politehnica din Timișoara cu mulți ani în urmă și a lucrat o viață ca inginer proiectant, dar mereu și-a dorit să fi fost avocat. A citit, a studiat singur. Acum o să meargă la facultate nu ca să profeseze, ci fiindcă vrea să învețe. „Vreau să am acces la materie”, așa mi-a spus.
Sunt nespus de încântată de curajul și puterea lui, cu atât mai mult cu cât eu m-am simțit mereu vinovată că, după cinci ani de profesat, am abandonat vechiul drum, pentru care părinții mă ținuseră în școală, și am apucat pe unul complet diferit, singurul care mi se părea că mi-ar face viața trăibilă după o problemă gravă de sănătate, la 27 de ani. 
Să fii sănătos și să ne vedem la absolvire, tata! Felicitări din tot sufletul!

În foto, tata la treizeci și ceva de ani, adică exact așa cum îl simt zilele acestea", a scris Veronica Niculescu pe Facebook .

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone își prezintă scuzele după victoria Botoșaniului cu Dinamo: ”Vreau să explic de ce mi-am ieșit din fire!”

astăzi, 08:48
150

Bogdan Andone (49 de ani), antrenorul celor de la FC Botoșani, a avut o ieșire nervoasă la partida câștigată cu Dinamo, 2-1.Tehnicianul s-a certat cu arbitrul partidei, în prima r...

Verdictul medicilor în cazul morții artistului de 40 de ani, din Botoșani. ”Nu a suferit, s-a stins brusc...”

astăzi, 08:12
571

Durere imensă în familia cunoscutului artist Daniel Relenschi. Fratele său, Cătălin, care devenise la rândul său cunoscut prin creațiile plastice, s-a stins din viață la doar 40 de...

Orașul în sărbătoare: O nouă pictură stradală în Botoșani! (Foto)

astăzi, 07:34
287

În Parcul Primăriei Municipiului Botoșani, începând de miercuri, 24 aprilie, cetățenii pot admira o nouă pictură stradală.Potrivit prof. Claudia Hârtie, de la Școal...