Impresionant: La 85 de ani, a intrat cu nota nouă la Facultatea de Drept!

"Am trăit zilele astea niște emoții care n-au semănat cu nimic, nu le găsesc nicicum definiția. Acum mulți ani, tata a fost cel care m-a anunțat că am luat la facultate. Azi, întâmplarea face ca eu să fiu cea care îl anunță pe el că a intrat. Tata face 85 de ani în toamna asta..."

Impresionant: La 85 de ani, a intrat cu nota nouă la Facultatea de Drept!

Veronica D. Niculescu, scriitoare, traducatoare si jurnalist, a scris astazi, pe Facebook, despre tatal sau, care si-a dorit viata intreaga sa devina avocat. A profesat ca inginer, iar astazi, fiica sa l-a anuntat ca a luat examenul de intrare la Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timisoara, unde daduse examen, pentru a-si indeplini visul.

"Astăzi, tatăl meu a fost admis la Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest Timișoara. A luat nota 9 la examenul susținut ieri. Am trăit zilele astea niște emoții care n-au semănat cu nimic, nu le găsesc nicicum definiția. Acum mulți ani, tata a fost cel care m-a anunțat că am luat la facultate. Azi, întâmplarea face ca eu să fiu cea care îl anunță pe el că a intrat. 
Tata face 85 de ani în toamna asta. A absolvit Politehnica din Timișoara cu mulți ani în urmă și a lucrat o viață ca inginer proiectant, dar mereu și-a dorit să fi fost avocat. A citit, a studiat singur. Acum o să meargă la facultate nu ca să profeseze, ci fiindcă vrea să învețe. „Vreau să am acces la materie”, așa mi-a spus.
Sunt nespus de încântată de curajul și puterea lui, cu atât mai mult cu cât eu m-am simțit mereu vinovată că, după cinci ani de profesat, am abandonat vechiul drum, pentru care părinții mă ținuseră în școală, și am apucat pe unul complet diferit, singurul care mi se părea că mi-ar face viața trăibilă după o problemă gravă de sănătate, la 27 de ani. 
Să fii sănătos și să ne vedem la absolvire, tata! Felicitări din tot sufletul!

În foto, tata la treizeci și ceva de ani, adică exact așa cum îl simt zilele acestea", a scris Veronica Niculescu pe Facebook .

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Desfășurare impresionantă de forțe la liceul din Trușești: Exercițiu de simulare a unui cutremur - FOTO

astăzi, 17:03
851

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani a desfăşurat miercuri, între orele 11.00 – 15.00, la Liceul "Demostene Botez" din ...

"Aniversarea" și "Bocitoarele vesele", în acest weekend la Teatrul Eminescu!

astăzi, 16:11
155

Sâmbătă, 22 septembrie, la ora 18.00, Teatrul Mihai Eminescu din Botoșani a programat spectacolul cu trei nominalizări la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea, în 2016: pentru cel m...

​Au fost finalizate lucrările de asfaltare pe drumul județean DJ 293 Dumeni - Havârna - FOTO

astăzi, 15:31
239

În cursul zilei de marți, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, Dorin Birta, a efectuat o vizită în teritoriu pentru a verifica lucrările recent finalizate și calitatea st...