,,Implica-te si tu, fii voluntar!”, proiect derulat de două școli botoșănene - FOTO

,,Implica-te si tu, fii voluntar!”, proiect derulat de două școli botoșănene - FOTO

,,Sa fii voluntar inseamna  sa ai puterea de a schimba lumea si un sentiment de implinire  inegalabil.  ,,Schimbarea incepe cu tine! Fii bun! Lupta si vei avea castiguri nebanuite! “ Aceste lucruri le repet zilnic copiilor, sunt la inceputul carierei si incerc sa fac pasi cat mai siguri, incerc sa le  ofer sansa de a se descoperi. O astfel de experienta este una complexa, dinamica, prin care copiii vor invata ca speranta reapare mereu, ca un mic gest poate aduce un zambet si ca astfel entuziasmul napadeste sufletul.”- prof. inv.primar Olariu Nicoleta.

,,Implica-te si tu, fii voluntar!”.  Acesta este numele proiectului ce s-a derulat  intre Scoala Gimnaziala ,,Stefan cel Mare” Botosani si Scoala Gimnaziala ,,Tiberiu Crudu” Tudora  cu sustinerea directorilor  prof.Cornelia Vatavu si  prof. Dan Dragos Crismaru.

Prin obiectivele propuse  proiectul promoveaza dobandirea unor calitati creative, morale si civice. In aceasta perioada a globalizarii, a schimbarilor continue, lumea devine din ce in ce mai mica si mai egoista.

Voluntariatul reprezinta insa o modalitate prin care pot fi intarite si sustinute valorile legate de comunitate, de binele facut aproapelui .

"Datoria noastra este de ai invata pe copii si nu numai sa identifice nevoile comunitatii, sa se implice in aceste nevoi sis a stie cum sa se comporte in aceste situatii. Elevii clasei pregatitoare B si elevii clasei I B de la Scolile Gimmnaziale ,,Tiberiu Crudu”  si ,,Stefan cel Mare “ din localitatile Tudora si Botosani au inteles foarte bine ce inseamna sa faci lucruri care conteaza pentru semenii lor.”- prof. Geanina Ginju

Ajutati de invatatoare si sustinuti de parinti, copiii s-au mobilizat in semn de solidaritate si si-au oferit cadouri. Elevii clasei pregatitoare au pregatit un montaj pe care l-au realizat din toata inima pentru prietenii lor, elevii de la clasa I B.

La randul sau, elevii clasei I B au cantat colinde deosebite si au transmis cele mai calde urari  de sanatate, pace si liniste sufleteasca. Impreuna, lucrand in grupuri mici au creat o frumoasa expozitie de lucrari avand ca tema : ,,Mos Craciun daruieste”. 

Incantati de intalnire si de faptul ca au putut socializa si cu alti copii decat cei din scoala lor, copiii si-au oferit imbratisari si si-au promis ca vor vizita si ei Scoala Nr.14 din Botosani impreuna cu doamna invatatoare.

Rezultatele au fost pe masura, o permanenta comunicare intre cadrele didactice, elevi, parinti si institutiile implicate in derularea proiectului si implicarea elevilor in activitatile propuse.

Lucrurile se fac din suflet pentru suflet .
Cordonatorii proiectului educational :
-prof. inv. Primar: Ginju Geanina
-prof.inv. primar: Olariu Nicoleta
 

 











 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

astăzi, 21:57
192

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

astăzi, 20:24
38

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

astăzi, 19:40
58

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...