Gradații de merit redistribuite pe unele discipline

Gradații de merit redistribuite pe unele discipline

O parte dintre gradațiile de merit ce vor fi acordate în sistemul de învățământ botoșănean vor fi redistribuite,această redistribuire urmând a se face în cadrul Comisiei paritare, înainte de soluționarea contestațiilor.

Potrivit lui Liviu Axinte, președintele Ligii Sindicatelor din Învățământ, ar fi cinci gradații de merit pentru cadrele didactice, ce vor fi redistribuite, și două pentru personalul didactic auxiliar. 

"Dacă vor fi contestații se va face o nouă evaluare, se ia în ordinea descrescătoare a punctajelor în limita locurilor aprobate inițial plus luarea în calcul a redistribuirii unui număr de locuri care nu s-a ocupat la unele discipline unde s-au depus dosare mai puține decât numărul locurilor aprobate și apoi acele gradații pot fi redistribuite. Sunt cinci la cadre didactice și două la personalului didactic auxiliar unde nu s-a făcut punctaj minim și se va lua o decizie în comisia paritară. E un concurs important având în vedere ponderea de 25% la salariu", a precizat Liviu Axinte.

Pentru personalul didactic vor fi acordate 216 gradații. Cele mai multe, 38 la număr, sunt pentru învățători/profesori pentru învățământul primar, urmați de educatori, cu 24 de gradații, și profesori de limbi moderne, cu 16 gradații. Pentru personalul didactic auxiliar vor fi acordate doar două gradații de merit, pentru îngrijitori grupă preșcolari.

276 de candidați din unitățile de învățământ botoșănene s-au înscris la concursul pentru gradații de merit.

Candidații nemulțumiți de punctaje pot depune contestații în perioada 29-30 iunie, rezultatele finale urmând a fi validate în data de 7 iulie. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Controale în toate şcolile din judeţul Botoşani înainte de începerea anului şcolar

astăzi, 16:55
219

Mai multe comisii mixte formate din reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, de la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică fa...

Primărie din Botoșani cu conturile blocate și cu sechestru pe bunuri!

astăzi, 12:52
2533

Primăria comunei Mihălășeni a ajuns în imposibilitatea de a mai achia cheltuielile de funcționare după ce instanța a decis să plătească aproape 700.000 de lei unei firme pentru un proi...

Concurs de suplinire pentru posturile vacante din școlile botoșănene

astăzi, 11:09
1028

La mai puțin de o lună până la începerea noului an școlar, sute de posturi încă sunt vacante în unitățile de învățământ de pe raza județului Botoșani....