Gradații de merit redistribuite pe unele discipline

Gradații de merit redistribuite pe unele discipline

O parte dintre gradațiile de merit ce vor fi acordate în sistemul de învățământ botoșănean vor fi redistribuite,această redistribuire urmând a se face în cadrul Comisiei paritare, înainte de soluționarea contestațiilor.

Potrivit lui Liviu Axinte, președintele Ligii Sindicatelor din Învățământ, ar fi cinci gradații de merit pentru cadrele didactice, ce vor fi redistribuite, și două pentru personalul didactic auxiliar. 

"Dacă vor fi contestații se va face o nouă evaluare, se ia în ordinea descrescătoare a punctajelor în limita locurilor aprobate inițial plus luarea în calcul a redistribuirii unui număr de locuri care nu s-a ocupat la unele discipline unde s-au depus dosare mai puține decât numărul locurilor aprobate și apoi acele gradații pot fi redistribuite. Sunt cinci la cadre didactice și două la personalului didactic auxiliar unde nu s-a făcut punctaj minim și se va lua o decizie în comisia paritară. E un concurs important având în vedere ponderea de 25% la salariu", a precizat Liviu Axinte.

Pentru personalul didactic vor fi acordate 216 gradații. Cele mai multe, 38 la număr, sunt pentru învățători/profesori pentru învățământul primar, urmați de educatori, cu 24 de gradații, și profesori de limbi moderne, cu 16 gradații. Pentru personalul didactic auxiliar vor fi acordate doar două gradații de merit, pentru îngrijitori grupă preșcolari.

276 de candidați din unitățile de învățământ botoșănene s-au înscris la concursul pentru gradații de merit.

Candidații nemulțumiți de punctaje pot depune contestații în perioada 29-30 iunie, rezultatele finale urmând a fi validate în data de 7 iulie. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Peste 200 de copii născuţi prematur, în 2017, la Maternitatea Botoşani. “Au fost şi copii sub 1.000 de grame”

Vineri, 17 Noiembrie 2017
1223

Numărul copiilor care se nasc prematur, la Botoşani, se păstrează constant de la un an la altul. Potrivit medicului Carmen Zaboloteanu, şeful Secţiei Neonatologie de la Secţia de Obstetrică ş...

Învingătorii născuţi la Maternitatea Botoşani, sărbătoriţi de cadrele medicale – FOTO

Vineri, 17 Noiembrie 2017
5450

Bucuria şi seninătatea de pe chipurile micuţilor nu trădează nicio clipă faptul că, atunci când au venit pe lume, unii au fost la un pas de moarte, doar mamele fiind cele care încă...

Bani obținuți de o primărie din județul Botoșani pentru alimentarea cu apă a întregii comune

Vineri, 17 Noiembrie 2017
6363

O primărie din județul Botoșani a reușit să obțină fonduri pentru realizarea unui sistem de alimentare cu apă în toate satele din comună. Fondurile pentru realizarea acestei in...