Gradații de merit redistribuite pe unele discipline

Gradații de merit redistribuite pe unele discipline

O parte dintre gradațiile de merit ce vor fi acordate în sistemul de învățământ botoșănean vor fi redistribuite,această redistribuire urmând a se face în cadrul Comisiei paritare, înainte de soluționarea contestațiilor.

Potrivit lui Liviu Axinte, președintele Ligii Sindicatelor din Învățământ, ar fi cinci gradații de merit pentru cadrele didactice, ce vor fi redistribuite, și două pentru personalul didactic auxiliar. 

"Dacă vor fi contestații se va face o nouă evaluare, se ia în ordinea descrescătoare a punctajelor în limita locurilor aprobate inițial plus luarea în calcul a redistribuirii unui număr de locuri care nu s-a ocupat la unele discipline unde s-au depus dosare mai puține decât numărul locurilor aprobate și apoi acele gradații pot fi redistribuite. Sunt cinci la cadre didactice și două la personalului didactic auxiliar unde nu s-a făcut punctaj minim și se va lua o decizie în comisia paritară. E un concurs important având în vedere ponderea de 25% la salariu", a precizat Liviu Axinte.

Pentru personalul didactic vor fi acordate 216 gradații. Cele mai multe, 38 la număr, sunt pentru învățători/profesori pentru învățământul primar, urmați de educatori, cu 24 de gradații, și profesori de limbi moderne, cu 16 gradații. Pentru personalul didactic auxiliar vor fi acordate doar două gradații de merit, pentru îngrijitori grupă preșcolari.

276 de candidați din unitățile de învățământ botoșănene s-au înscris la concursul pentru gradații de merit.

Candidații nemulțumiți de punctaje pot depune contestații în perioada 29-30 iunie, rezultatele finale urmând a fi validate în data de 7 iulie. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Directorul ITM Botoşani, despre salariile angajaţilor in instituţie: "Cum vor putea rezista tentaţiei de a refuza..."

Sâmbătă, 23 Septembrie 2017
713

Salariile care le-au fost stabilite prin noua Lege a salarizării îi nemulţumesc profund pe angajaţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Botoşani.Situaţia existentă la nivelul i...

Directorii Spitalului Mavromati ameninţă cu demisia!

Sâmbătă, 23 Septembrie 2017
1161

O bună parte dintre cei aflaţi în echipa de conducere a Spitalului Judeţean Mavromati ameninţă că îşi vor da demisiile de pe funcţii începând cu data de 1 ianuarie....

Nu sunt bani pentru salariile angajaţilor de la Protecţia Copilului, pe final de an!

Vineri, 22 Septembrie 2017
1048

Situaţia financiară delicată a fost adusă în atenţia autorităţilor dar şi a parlamentarilor de Camelia Socianu, liderul Sindicatului Impact.La rectificarea de buget Consiliul Judeţe...